Fossielen als bouwmateriaal

Op donderdag 20 oktober maakten de leerlingen van 3M (Bouw- en Houtkunde) kennis met het Natuursteenbedrijf Renier te Aarschot. Bedrijfsleider Stijn Renier liet de leerlingen de volgorde zien van het werken met natuursteen. Met alle fierheid voor het vak legde hij al deze stappen uit aan de jonge garde.

Ze maakten kennis met de verschillende soorten natuurstenen en de toepassingen hiervan. Sinds meer dan 100 jaar heeft de familie Renier een onovertroffen knowhow opgebouwd in natuursteen en in de technieken om hem tot stijlvol bouw- en decoratiemateriaal te transformeren.

Hun specialiteit is Belgische Blauwe Hardsteen uit de eigen groeve, maar ook andere soorten natuursteen bewerken zij met evenveel vaardigheid. Alle stukken, ook tegels, worden op bestelling en op maat aangemaakt.
Dankzij een uiterst modern machinepark – waaronder CNC – machines en een digitale zaaglijn – kunnen zij zelfs complexe ontwerpen zeer precies uitvoeren.

Het hoogtepunt voor de leerlingen was de 5-assige CNC-machine. De monden van de leerlingen stonden hier het verste open van verbazing van wat er precies verwezenlijkt kan worden met zo’n machine. Ook het 3D CAD-tekenen en het ontwerpen lag bij 3M in heel goede aarde. Deze zeer leerrijke en interessante bedrijfsuitstap zal bij de leerlingen van 3M nog een hele tijd bijblijven.

BT

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *