Rain in Barcelona – naar Olot met 5JK en 5PQ

Klik op de foto om het album te bekijken (57 foto’s).

3u.15 zaterdagmorgen – wat een vroeg begin van de dag! 22 leerlingen van 5Jk en 12 van 5PQ stonden aan de school klaar voor het eerste deel van hun klasuitwisseling met Olot in Catalonië, Spanje. Een rustige vlucht met een mooie zonsopgang om dan om half 9 aan te komen in een regenachtig Barcelona. Kappen op, paraplu open en op naar de Ramblas en op stadsverkenning in het historiusche centrum van de stad. Nadien wat sightseeing met de bus zicht op de huizen van Gaudí en een stop aan de Sagrada Família. Voor onze lunch trokken we naar het kustgedeelte van Barcelona. Gelukkig hield het op met regenen toen Camp Nou aan de beurt kwam. De sportievelingen onder ons waren best onder de indruk van het stadion, maar gras van het Camp Nou-voetbalveld kopen ging er voor iedereen over. Ook de prijzen van de voetbaltruitjes swingden de pan uit.
En dan begon de eigenlijke reis naar Olot: een busrit van anderhalf uur. Met elke kilometer dat we dichterbij kwamen namen de zenuwen het meer en meer over. Aan beide scholen stonden de gastgezinnen ons op te wachten. Een korte kennismaking, de auto’s in en toen waren we nog met vier!
Zondag was dag van het gezin en maandag verkennen beide groepen hun school en de stad.
CR, SCK, VLK en VBL

Vandaag 24 oktober werd 5JK in de school Bosc de la Coma ontvangen, 5PQ in Montsacopa.
Beide directrices, die daarnaast ook nog leerkracht zijn 😉 , verwelkomden ons hartelijk in vloeiend Catalaans.
De Catalaanse leerlingen leidden ons nadien rond in hun school.

Het stadje werd verkend onder leiding van een gepensioneerde leerkracht kunstgeschiedenis, de plaatselijke markt werd bezocht en dan was er ook nog een wandeling naar de uitgedoofde vulkaan Montsacopa.
De vulkaan inspireerde de leerlingen van 5PQ tot enkele verbroederingsdansjes met hun partners, en dit alles onder een stralende zon.

RC, KS, KV en LV

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Taal, Uitwisseling and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *