Bedrijfsbezoek Van Egdom Transport

Klik op de foto om het album te bekijken.

Onze klas 6G (elektromechanica) bezocht vrijdag 21/10/16 het transportbedrijf “Van Egdom “. Om toch een beetje sportief te doen, fietsten we helemaal tot in Heist Op Den Berg. Het was een heel avontuur. We hadden niet echt een route uitgestippeld, dus soms was het wat gokken. Ondanks dat velen fietsen saai vinden, werd dit zo toch nog plezant. “Van Egdom transport” is een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van “uitzonderlijk vervoer” en staat aan de top van de Belgische transportwereld.
Toen we aankwamen gaven ze ons uitleg bij de verschillende soorten diepladers met verschillend aantal assen voor verschillend transport en gewicht om te vervoeren. Men vertelde eveneens hoe deze hydraulisch werden bestuurd. Daarna was er ook nog tijd voor een kleine demonstratie waarbij getoond werd hoe ze een dieplader konden afpikken. Er werd ons ook getoond hoe ze een lading op de dieplader konden rijden.
Bij uitzonderlijk vervoer dienen de vrachtwagens uitgerust te zijn met bvb. een oplegger,een dieplader,… Bij deze worden de wielen volledig hydraulisch aangestuurd en dit is ook wat wij op school leren: hydraulica.
Sommige klasgenoten maken een miniatuurversie van een dieplader voor hun GIP. Dit bedrijfsbezoek was niet alleen voor hen interessant maar voor iedereen.

Bedankt Nick, Quinten, Thomas, Hendrik voor dit verslagje.

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *