Kunstgreep 2014: geopend!

Het was 2 jaar geleden dat de kunstenaars van Aarschot en omgeving met hun kunst en creativiteit terecht konden in het Damiaaninstituut. Vanmorgen was het dan eindelijk zover: 65 kunstenaars kunnen gedurende een week ruim 365 werken tonen aan een zeer breed publiek.
De opkomst voor het aperitiefconcert op zondagmorgen was massaal. Een poëtische inleiding op het thema “100 jaar later” schetste de tijdssituatie: 100 jaar geleden was je in het Damiaaninstituut alleen welkom als je gewond werd in de eerste oorlogsdagen van augustus 1914 en was de school leeg, want de paters zaten in ballingschap in Duitsland en de leerlingen volgden les in Nederland. Er was alleen het gekletter van geweren en de kreten van gewonde soldaten te horen. Vandaag, 100 jaar later, bruist de school van leven en mogen de aanwezigen genieten van een mooi aperitiefconcert en een prachtige kunsttentoonstelling.
Een bomvolle kapel luisterde aandachtig naar de “Dialogen” tussen viool en altviool van het duo Karel Coninx en Claire Bourdet. In tegenstelling tot de vorige jaren kwamen nu de liefhebbers van klassieke muziek aan hun trekken. De 2 jonge musici brachten werken van Mozart, Martinu en Halvorsen – Passacaglia.
Frans Helsen, één van de pioniers van Kunstgreep, stopt als actief medewerker en werd gehuldigd voor z’n jarenlange deskundige en enthousiaste inzet en ondersteuning.
Nadien werd de tentoonstelling officieel geopend verklaard door dir. Smeets. Hij bewees dat DIA sterk, bedrijvig en slim is in kunst.
Bijzonder lekkere hapjes en drankjes brachten nadien iedereen in een gezellige sfeer. De zon scheen heerlijk door de hoge ramen van de kloostergangen. De magnoliaboom stond in bloei. Tientallen bezoekers wandelden een ganse namiddag doorheen de ruimtes en mijmerden bij de schilderijen, streelden de beelden, stelden zich vragen bij bepaalde constructies en informeerden zich over bepaalde technieken.
Het was een supergeslaagde opening. De volgende dagen zullen alle leerlingen de tentoonstelling bezoeken. DIABLOG zal hen volgen.


Klik hier voor een diashow (105 foto’s).

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Events, kunst and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *