Naar Aken

Op 25 februari trokken de leerlingen van 6D(Economie-Moderne talen), 6J(Sekretariaat-Talen) en 6K(Handel) naar Aken. DIABLOG kreeg de volgende verslagen.

Aken
Maandag 25 februari zijn we op uitstap naar Aken geweest. Het weer was een kleine tegenvaller, maar dat hield de leerkracht en ons niet tegen om een stadszoektocht door het besneeuwde Aken te doen. De Elisenbrunnen was het eerste monument dat we bezichtigden. Belangrijk voor de Akenaars, maar ons is vooral bijgebleven dat het stonk naar rotte eieren door de zwavel. We begonnen vol goede moed aan de zoektocht, maar door de sneeuw minderde ons enthousiasme zienderogen. Een pauze in Starbucks met een warme chocolademelk hielp ons er terug wat bovenop. Daarna ging onze tocht verder langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Aken.
Rond de middag waren we vrij om iets te gaan eten. Opgewarmd en voldaan waren we klaar voor onze doe-opdrachten: een Akenaar interviewen, een winkel binnenstappen en vragen naar staaltjes, foldertjes,…
Het was een leuke en leerrijke dag, maar we waren blij dat we in een warme bus terug naar huis konden vetrekken.
De leerlingen van 6J en 6K

Aken – 25 februari 2013
Naar jaarlijkse gewoonte stond er ook dit jaar voor een aantal zesdejaars een uitstap naar Aken op de planning. Een toffe uitstap die al jaren op goed weer kon rekenen. Al was er van dat laatste dit jaar niet veel te merken. Op de aankomst in Aken dachten mijn klasgenoten en ik dat we in een skioord beland waren, zoveel sneeuw!
Eerste punt op de agenda was een zoektocht naar de monumentale bezienswaardigheden. Een zeer toffe en interessante tocht door de stad! Aan te raden!
Daarna waren we vrij. Zo goed als elke leerling zocht nu de weg richting dichtstbijzijnde McDonald’s. Tevreden van een ‘goede’ maaltijd was het nu tijd om aan de opdrachten te beginnen die we in de bus van de leerkracht hadden gekregen.
Na een lange zoektocht en helemaal nat te zijn geworden was het tijd om terug naar huis te vertrekken. Wat deed het goed om thuis de warmte op te zoeken!
Jordi (6D)

AkenKlik om te vergroten!

Naar AkenKlik om te vergroten.

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *