Naar Antwerpen

Bij een zalig lenteweertje trokken 3G(Elektromechanica), 3K(Handel) en 3P(Elektriciteit) vandaag op stadszoektocht in het hartje van Antwerpen. Na een aarzelende start door de Pelikaanstraat en de Vestingstraat voelde elke groep zich zeker genoeg om de tocht alleen verder te zetten. Soms liep het even fout en werd het rechte pad verlaten, maar gelukkig wees de ranke toren van de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal steeds de juiste weg. In de kathedraal konden we de machtige, barokke schilderijen van Rubens bewonderen. Zijn standbeeld hadden we natuurlijk al gezien op de Groenplaats. Buiten de kathedraal op de Handschoenmarkt probeerden we de spreuk op de Putkevie te ontcijferen (Dese putkevie werd gesmeed door Quinten Matsijs / De liefde maeckte van den smidt eenen schilder.). Verder liep de tocht langs de Grote Markt en het Stadhuis (Wie zijn weer Vrouwe Justitia en Vrouwe Prudentia?) en zo via Het Steen en Het Vleeshuis naar de Carolus Borromeuskerk.
Daarna was er best nog wat tijd over om te flaneren langs De Meir en De Keyserlei. Iedereen was goed op tijd terug in de imposante stationshal, want treinen wachten niet hadden de begeleiders gezegd. Dat hadden ze dan toch niet goed begrepen, want met ruim twintig minuten vertraging (tja, die treindeuren sluiten niet zo makkelijk) tuften we richting Aarschot.
HW

Klik om te vergroten!

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *