Belfair

Op donderdag 28 februari 2013 gingen de klassen 5K en 6K naar de Belfairbeurs voor oefenfirma’s in Gent. Deze internationale beurs georganiseerd door COFEP laat de leerlingen kennismaken met de bedrijfswereld.
Op de beurs waren allemaal jongeren van oefenfirma’s wereldwijd die probeerden hun producten aan de man te brengen.


Onze stand samen met een leerling van 6k die een klant aan het verder helpen is en een leerling van 5k die alles aandachtig observeert

 

De dag begon vroeg want omstreeks 7u20 stond iedereen al paraat in het station van Aarschot om de trein te nemen naar Gent. Na een treinreis van ongeveer anderhalf uur en een kwartiertje wandelen kwamen we aan in het ICC, het gebouw waar de beurs plaatsvond.
De eerste taak voor de klas 6K was om de laatste hand te leggen aan de stand die de vorige dag al opgebouwd werd door een aantal leerlingen en de leerkrachten.
Wanneer de stand helemaal in orde was kon iedereen beginnen met de gekregen taken. 6K had verschillende opdrachten die in shifts moesten worden uitgevoerd: de producten van onze oefenfirma verkopen aan onze eigen stand en zelf ontworpen flyers uitdelen. Verder waren er ook nog specifieke opdrachten per afdeling.
De vijfdejaars hebben natuurlijk ook nog enkele taken gekregen, nl het opvolgen van een leerling van 6K, de eigen stand vergelijken met deze van concurrenten en een persoonlijke aankoop verrichten.


De CEO van Time-2-Break


Sommige oefenfirma’s maakten op een heel originele manier reclame voor hun oefenfirma

Rond 15u was het tijd om onze stand terug af te breken. Eens alles opgeruimd en ingepakt was konden we beginnen aan onze terugreis naar Aarschot. Omstreeks 17u30 kwamen we aan in het station. Iedereen was moe maar voldaan na deze leerzame dag.


Er waren ook oefenfirma’s die probeerden klanten te lokken met allerlei lekkernijen


De actie bij onze oefenfirma: bij aankoop van minsten 100 euro mocht je zo’n zakje paaseieren pakken en had je kans op een korting


Enkele leerlingen van 5k die aan hun opdrachten gaan beginnen

This entry was posted in Binnenland, Economie, Events, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *