7A op studiereis naar Kortrijk

Maandag 27 februari
Maandagochtend reden we met 7A (Se-n-Se studierichting Computergestuurde mechanische productietechnieken) richting Kortrijk voor een 3-daagse studieuitstap.
In de namiddag hadden we afspraak met een gids in Ieper. Verscheidene leerlingen hadden Ieper al bezocht, maar onze rondleiding volgde niet de klassieke, platgetreden Ieperse paden.
Wij kregen meer uitleg over het leven in Ieper ná 1918. We konden horen dat het leven zeer zwaar was en dat de wederopbouw van de stad jaren in beslag nam.
Tot slot bezochten we ook de Menenpoort. Spijtig dat we te vroeg waren voor het bijwonen van de indrukwekkende ‘Last Post’-ceremonie. Om de dag af te sluiten, gingen we zwemmen in Kortrijk.

Dinsdag 28 februari
Op dinsdag stond de opleiding ‘Introductie in de technologie voor spuitgietmatrijzen’ in het Vlaams Kunststofcentrum VKC te Kortrijk op het programma.
De leerlingen van 7A ontwerpen matrijzen voor een spuitgietmachine, in samenwerking met Lessius Mechelen, en deze opleiding past perfect in dit project. In de opleiding kregen we meer inzicht in de ontwerpvereisten van matrijzen, de constructieprincipes, de runners, de aanspuitkanalen en nog veel meer.
We kregen ook een rondleiding in de productiehal waar momenteel o.a. testen voor Tupperware aan de gang waren. Als ontspanning na deze leerrijke dag, gingen we ’s avonds bowlen in Kortrijk.

Woensdag 29 februari
Om de driedaagse af te sluiten, stond op woensdag een gegidste stadswandeling in Kortrijk op het programma.
We leerden bij over de textielverwerking in het Kortrijkse. We bezochten het modern verbouwde huidige stadhuis waar openheid centraal staat, de prachtige historische trouwzaal, de O.L.V.-kerk met de mooie Gravenkapel en tal van andere bezienswaardigheden.

7A


Klik hier voor een slideshow (17 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *