KUNSTGREEP 2012

De opening van Kunstgreep in het Damiaaninstituut was weer een voltreffer. Op donderdagavond 1 maart kwamen 71 kunstenaars hun werken binnenbrengen en ophangen in de kloostergangen: een drukte van jewelste. Zondagmorgen 4 maart was er nog veel meer volk! De oude kapel zat eivol: ruim 300 mensen die er steevast bij wilden zijn om de unieke sfeer van het concert en de lekkere receptie bij te wonen. Dit jaar was het koor Moi Kochani te gast: een ensemble van een 15-tal meisjes die gewoon heel graag en heel goed zingen. Een repertoire van filmmuziek, Japanse volksliedjes, originele religieuze muziek en Duitse meezingers hield de aanwezigen meer dan een uur in de ban van “mijmeringen”; daarmee werd het thema van de kunsttentoonstelling ook muzikaal vertolkt.
Elke dag van de week bezoeken alle leerlingen de tentoonstelling; sommigen zullen vragen oplossen die de kunstenaars hebben opgesteld, anderen zullen een speciale opdracht krijgen van de leerkracht esthetica of talen, nog anderen krijgen een kunstenaar in de klas op bezoek. Het unieke aan de tentoonstelling blijft het opzet om ongekende, kleine ‘kunstenaars’ (leerlingen, zondagsschilders, creatievelingen, …) te plaatsen tussen en naast grote namen, zoals de onlangs overleden Fons Verstreken aan wie dit jaar een eerbetoon wordt gebracht.
En ondertussen blijft de school ook denken aan haar grote patroonheilige: in de maand mei wordt een Damiaanbeeld ingehuldigd op het Damiaanplein, het rond punt voor de ingang van de school. Zo stralen het geloof en de kracht van de heilige Damiaan af op elke voorbijganger.


Klik hier voor een slideshow (61 foto’s)

This entry was posted in Events, kunst and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *