6de jaar Handel presenteert oefenfirma

De 13 leerlingen van het zesde jaar handel werken sinds vorig jaar in een virtuele firma TIME-2-BREAK. Tijdens de 10 uur lessen economie runnen zij in een speciaal lokaal dat ingericht is als een bedrijfslokaal, met eigen computers, fax, mailadres, vergaderruimte en bureau’s. Ze verkopen wereldwijd hun virtuele producten: producten voor drank- en snackautomaten. COFEP coördineert het project dat jongeren van Australië tot Zuid-Amerika via internet en plaatselijke beurzen samenbrengt in een economische wereld. Boekhouding, btw-aangifte, sociaal bureau, marketing, PR, … niets is deze jongeren vreemd.
De CEO, Carl Huybrechts, stelde zijn bedrijf voor de gelegenheid voor in een perfect pak. Zijn medewerkers Dennis Hof, Jelto Verduyckt, Joris Abts, Kevin Feyaerts, Jeroen Fransen, Bert Hulsmans presenteerden elk hun specifieke taak binnen het bedrijf.
Praten voor een groot publiek, vlot omgaan met PP en computer, lichaamstaal, vakkennis: ondanks (of dankzij?!) de zenuwen deden ze het allemaal prima! Mama’s, papa’s en oma’s waren fier op hun zonen en droomden van een blitse businesscarrière!
De organisatie van de avond (uitnodigingen, onthaal, receptie achteraf, …) : alles was in handen van de leerlingen die later binnen hun echte job waarschijnlijk nog dankbaar zullen terug denken aan de kansen die ze kregen van hun DIA-leerkrachten Mevr Overmeer en De Bruyn.
Na afloop was iedereen moe maar voldaan. Morgen gaat de klas op uitstap naar Aken: uitrusten en nagenieten op de bus en nadien een eeuwenoude stad verkennen en Duits spreken… en dan… herfstvakantie!


Klik hier voor een diashow. (15 foto’s)

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *