Bedrijvendag

In het zevende jaar Computergestuurde Mechanische Productietechnieken gaan theorie, algemene vorming en praktijk hand in hand. Naast werkplekleren in de bedrijven Mazak en Asco, is er de wekelijkse opleiding bij VDAB en de stage van 4 weken in een CNC-bedrijf. Op donderdagnamiddag 27 oktober werd er op school een interessante bedrijvendag georganiseerd ter voorbereiding van hun stage. De bedrijfsleiders van 7 bedrijven werden uitgenodigd om kort hun bedrijf voor te stellen en aan te geven welke vaardigheden zij verwachten van stagiairs (en eventuele latere werknemers). De genodigde bedrijven varieerden van kleine familiebedrijven zoals Aluro, Verschuren, Vink tot grote bedrijven als Duracell (verontschuldigd), van firma’s voor wie winst , werk of research de prioriteiten zijn als Heylen of Metal Aarschot tot bedrijven met een sociale missie zoals BWA. CNC-bedrijven die werken voor de medische sector stonden naast collega’s die robots, verpakkingen of werktuigen maken.
In een tweede luik moesten de leerlingen in kleine groepjes zichzelf voorstellen aan de bedrijven. In de lessen Nederlands stelden ze een curriculum vitae op en werden ze getraind op presentatie. De vragen waren heel uiteenlopend: interesses, motivatie, nadruk op variatie of bandwerk, uitdaging, 9 to 5 job, precisie, uurloon, ambitie, hobbies, sociale feeling, … allemaal thema’s die aangesneden werden.
Onze leerlingen vertelden nadien dat dit een boeiende ervaring was: ze leerden zichzelf inschatten, presenteren en profileren.
De bedrijfsleiders maakten nadien een top 3 van de leerlingen die zij graag naar hun bedrijf zagen komen omdat zij passen in hun visie, in hun beeld van ‘enthousiaste jongere, gebeten door het vak, met de wil om te werken’. Op deze manier zijn deze 7de jaarsleerlingen al prima voorbereid op een sollicitatiegesprek dat hen binnen enkele maanden op de echte arbeidsmarkt zal brengen.


Klik hier voor een diashow (26 foto’s)

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *