4ABC in Putignano – deel 4

De weergoden zijn ons gunstig gezind. Regen in Putignano maar wij reden op donderdag de zon tegemoet! En die vind je in het zuiden, in Lecce, de stad van de barok, op zo’n 150 km van Putignano. Cultuur alom daar: de kerk van Santa Croce, de kathedraal, het bisschoppelijk paleis, San Oronso op zijn zuil, een Romeins amfitheater, de kerk van Santa Irene… Het lijkt een zwaar cultuurbad, maar let wel: het werd op zijn Italiaans gebracht 😉 Leuk toeval: in de kerk van Santa Croce vond net toen wij er passeerden een huwelijk plaats, en onze thuisbasis, Putignano is gekend voor haar bruidsjurken.
Daarna ging het verder zuidwestwaarts naar de Ionische Zee. Op het strand van het badstadje Gallipoli was het aangenaam picknicken in de zon. Nadien nog een wandeling langs het oude centrum, de gesloten winkels in het nieuwe gedeelte van de stad (siësta), en als afsluiter nog maar eens een Italiaanse gelato. Een lange busrit bracht ons rond 20 uur terug in Putignano.
Wat gaat de tijd toch snel onder de Italiaanse zon! Morgen, vrijdag zal het onze laatste volledige dag in Italië zijn. Dan staat er een bezoek aan Taranto, een havenstad aan de Ionische Zee op het programma. Geen tijd dan om te bloggen want ’s avonds is het inpakken en farewell dinner met de Italiaanse families op school.
Ci vediamo in Belgio sabato!

VBL en SCK


Klik hier voor een diashow. 8 foto’s

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *