4H en 4M naar Luik op taalexcursie

Op vrijdag 24 april 2009 trokken we opnieuw naar Luik met de klassen 4H (Elektriciteit-Elektronica)  en 4M (Bouw- en Houtkunde). Begeleiders van dienst waren deze keer mevrouw Baute, de heer Van hoogten en mevrouw Abels. Onder een stralende zon verkenden we eerst het historisch centrum van Luik. We maakten een uitgebreide stadswandeling langs de Montagne de Bueren (we daalden af naar de Maas via de 373 trappen), de Maas, de wijk Outremeuse, het standbeeld van Simenon, het stadhuis
en le Perron. De Place St-Lambert (waar de voorbereidingen voor Luik-Bastenaken-Luik al in volle gang waren), was het vertrekpunt voor het eerste deel van de enquêtes. De leerlingen stelden vragen over Luik en het dagelijks leven in Wallonië aan de voorbijgangers. Om 12u wandelden we samen verder naar Place de l’Opéra.
Vanaf daar waren de leerlingen vrij om iets te gaan eten, afspraak een uur later op dezelfde plek.
Vertrekpunt voor het tweede deel van de enquêtes was Place de la Cathédrale.
De leerlingen werkten de laatste vragenlijsten af en toen keerden we terug naar het station. We hadden er wel geen rekening mee gehouden dat op Place St.-Lambert toen al een criterium voor jonge wielrenners bezig was. We moesten daardoor een lange omweg maken naar het station en we misten onze trein. Gelukkig was er 5 minuten later alweer een trein en die bracht ons dan naar huis. Het was een geslaagde en leerrijke uitstap! (AL)

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Frans, Taal and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *