3G en 3K naar Antwerpen

3G (Elektromechanica) en 3K (Handel) maakten vandaag een studiereis naar Antwerpen. Aan de hand van een stadsplan werd de binnenstad in kleine groepjes verkend.
Ondertussen moesten vragen opgelost worden en foto’s genomen worden, want achteraf wordt er een groepswerk gemaakt van de uitstap.
Heel wat bekende gebouwen kregen het bezoek van 3G en 3K: het Centraal Station, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Stadhuis, het Steen met de Lange Wappper, het Vleeshuis en de Sint-Carolus Borromeuskerk.
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kreeg bijzondere aandacht met de schilderijen van Peter-Paul Rubens: zeker de de Kruisafneming en de Kruisoprichting waren indrukwekkend. Dat vonden niet alleen wij, maar ook de drommen buitenlandse toeristen.

Gelukkig bleef er nog tijd over om rustig te lunchen en zelfs even te shoppen op de Meir en de De Keyserlei!

Birgen (3K) maakte achteraf de volgende bedenkingen: “Voor sommigen was het leuk om iets te leren over Antwerpen en anderen deden het om samen te zijn met vrienden; nog anderen wilden vooral gaan shoppen.  Sommige leerkrachten kwamen verrassend uit de hoek. Al bij al is het goed gegaan en iedereen was altijd goed op tijd.”

This entry was posted in Aardrijkskunde, Binnenland, Excursie, Geschiedenis and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *