Vijfde jaar Koeltechnieken naar Daikin

In het kader van de module “airco en warmtepompen” gingen de leerlingen van het 5de jaar Koeltechnieken op donderdag 7 mei naar het trainingscentrum van Daikin. Met de trein en de Lijn kwamen we toe in Waver waar Daikin een trainingscenter heeft voor het opleiden van aircotechniekers. Daikin is vooral gekend voor airco- en warmtepompinstallaties maar Daikin is meer dan airco alleen. Daikin ontwikkelt ook totaal oplossingen voor het klimatiseren van gebouwen en het koelen van koeltogen en diepvriezers voor winkels en shops voor tankstations.
In deze toepassingen zijn verschillende temperaturen nodig voor de verschillende apparaten, 20°C voor de winkel, 4°C voor de koeltoog en -20°C voor de diepvriezer. Hierbij staat warmterecuperatie centraal. Een integraal vries-, koelopslag- en airconditionersysteem levert een besparing van ongeveer 50% op.
Tijdens deze training werd het Daikin aircogamma tot in de details besproken en ook de nieuwigheden zoals het gebruik van het koelmiddel R-32 of difluormethaan. Ten slotte kwam ook de foutenanalyse en de regels van goede praktijk aan bod net als voorbeelden van slechte praktijk.
Bij deze willen wij graag de DAIKIN-medewerkers bedanken voor deze leerrijke opleiding.

De ‘koeletechniekers’ en aircotechniekers in spé van het vijde jaar!

WDW

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *