Naar Heusden-Zolder

Om 9 uur vertrokken we naar Heusden-Zolder. De busrit duurde ongeveer 45 minuten en we maakten heel veel plezier! Rond 10u45 kwamen we aan en maakten we kennis met onze gids. Ze begon met de geschiedenis van Heusden-Zolder en de mijnwerkers.
Hierna begonnen we een wandeling waarbij we kennismaakten met Turkse bakkers (lekkere bakkers) en Turkse winkeltjes. Hierna gingen we terug naar de bus om verder te rijden naar de Selimiye moskee. Toen we daar aankwamen was de andere bus kapot. Hierdoor moest de andere groep met onze bus terug naar het centrum van Zolder en kwam de bus ons daarna terug ophalen.
In de moskee kregen we een uur lang uitleg over de moskee, de Koran en de gebruiken van de moslims. Toen de bus terug was keerden we terug naar het centrum om kebab te eten. Voor sommigen was het de eerste keer maar ze vonden het lekker.
In de namiddag gingen we met de bus verder naar Bokrijk. Daar waren we een uurtje vrij op het domein. We hebben ons daar goed geamuseerd. Hierna keerden we terug naar school, waar we rond 16 uur toekwamen.
We vonden het een leuke dag, hebben veel plezier gemaakt en zo’n daguitstap zou voor ons wel meer mogen.

Schrijvers: Dante C., Niels M., Largo N. & Koen F.


Klik hier voor een diashow (22 foto’s).

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *