Bericht uit Putignano – 2

Zoals de voorbij dag stonden we vandaag weer eens vroeg op om op tijd op school te kunnen zijn. Na eventueel een ontbijt in sommige gezinnen vertrokken we te voet, met de auto, met de bus of misschien zelfs met de fiets naar school. Voor de hoofdingang stond de bus al op ons te wachten. Zodra iedereen was ingestapt vertrokken we vol goede moed (sommigen toch) op uitstap richting Matera. Een gezellige busreis van ongeveer anderhalf uur eindigde op een pleintje waar sommigen al een beetje aten. Broodjes, koekjes en speculaas werd verdeeld over iedereen die er nood aan had. Toen onze begeleiders zich bij ons hadden aangesloten en we besloten op onze tocht te vertrekken, begon het helaas te regenen. Toen we stonden te schuilen van de neerslag en uitleg kregen over het pittoreske uitzicht dat voor ons lag, werden we vergezeld door een eenzame kameraad. Sommigen aaiden hem en Elena probeerde hem zelfs te voeren maar dat lukte helaas niet. De hond bleef in ons midden tot net voor we ons klaarmaakten om verder te gaan. Toen ging hij in een afgelegen hoekje zitten en daar zat hij nog tot hij uit ons zicht verdween. Na een uitbundig voorwoord gingen we in het oude deel van de stad binnen. We kregen er een interessante rondleiding in de verschillende grothuizen (ondergrondse huizen) die zich op verschillende lagen (hoogtes) bevonden. We zagen hoe zo’n huis er vanbinnen uitzag en leerden over het vroegere bestaan in deze huizen.

Na veel stijgen, dalen, stilstaan en een enkel kerkbezoek kwamen we op een groot plein aan waar we vrijaf kregen voor enkele uren. Iedereen ging eerst samen naar een hoger gelegen punt in een park om te lunchen. De eigenaar van een winkeltje waar sommigen onder ons enkele drankjes of versnaperingen aanschaften maakte het voor ons gezellig door muziek te laten afspelen.

Om kwart voor vier kwam het einde van deze dag nabij aangezien we richting de bus vertrokken. Eens aangekomen werd er van ons verwacht om zoveel mogelijk door elkaar te gaan zitten zodat men kennis maakte met verschillende Italianen. De meesten hielden zich hieraan en al snel werd het in de bus één groot feest. Geroep en getier gingen samen met het vormen van nieuwe vriendschappen en de reeds hechte groep werd nog veel hechter. Ondertussen zit ieder van ons thuis. De avonden zullen er verschillend uitzien. Sommigen gaan op stap in de drukke gezellige straten van Putignano, anderen komen samen in het huis van een van de deelnemende gezinnen en de rest blijft thuis gezellig bij zijn gastgezin. Hoe dan ook word ook de vierde dag op een mooie manier afgesloten.

Saldo pluimen: +2

Vincent, Amber en Janne

Klik om te vergroten.

 

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *