Bericht uit Crotone – 6 (4F)

Donderdag 13 maart
Vanmorgen mochten we wat langer slapen, want we werden pas om 9u op school verwacht. Na een dik half uur rijden kwamen we aan in Cirò. Hier bevindt zich een beroemde wijnmakerij.
We werden ontvangen door de kleinzoon van de oprichter. Hij legde ons stap voor stap uit hoe goeie wijn gemaakt wordt. Spijtig genoeg lagen alle machines stil, want ze oogsten pas tussen augustus en oktober. De eigenaar vertelde ons dat hun wijn veel geëxporteerd wordt, onder andere naar Colruyt in België. Hij bleek trouwens ook een liefhebber te zijn van onze Belgische speculaas.
We werden uitgenodigd om te kijken naar het machine voor het bottelen van de wijn, maar daar was net een technisch mankementje waardoor de band niet liep. De (knappe) Italiaanse man vertelde dat ze normaal 4000 flessen per uur bottelen!
Na lang wachten mochten we van één van hun beroemde wijnen proeven: Greco Bianco. Het was een vino frizante. De witte wijn met bubbels viel in de smaak bij het Belgische publiek.
Terug de bus op naar Melissa waar we een oude toren bezochten. Binnenin was een soort van openluchtmuseum vergelijkbaar met Bokrijk, maar dan met maar één huis. We konden er allerlei werktuigen van vroeger zien en een oudere man stelde er maquettes voor volledig gemaakt uit schelpen.
Na een panoramisch zich kropen we weer de bus in en gingen we naar een oude hoeve waar er voor de ganse groep een lunch was voorzien. We begonnen met een aperitiefbordje met salami, ham, kaas en olijven. Daarna aten we een heerlijk bordje typische pasta van daar met pikante olie. Daarna dáchten we dat het dessert eraan kwam, maar niets was minder waar! Het hoofdgerecht werd ons voorgeschoteld! Gepaneerde kotelet met gebakken patatjes in olijfolie en rozemarijn. Na dat overvloedige eten rolden onze leerlingen met een volle maag naar buiten en nestelden ze zich in de loungezeteltjes. De leerkrachten werden extra verwend met nog een bordje fruit en een hele sterke koffie.
Na al dat eten maakten we nog een korte tussenstop bij een oude Turkse marktplaats. In tegenstelling tot onze verwachtingen wordt er vandaag jammer genoeg niets meer verkocht. Mama’s, papa’s… geen souvenirs dus…
Vervolgens keerden we terug naar de school. De leerlingen maakten nog afspraken om samen te gaan voetballen.
Morgen alweer de laatste volledige dag. De tijd gaat snel!
LVE en KDS


Klik hier voor een diashow (37 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *