Bericht uit Crotone – 6 (4E)

Hier zijn we weer!

Vandaag bleven we in Crotone zelf. We spraken af om 9.00u en gingen te voet naar het museum van Crotone. Daar werden we ondergedompeld in de rijke cultuur van de eeuwenoude stad en zagen we de massief gouden kroon ter ere van Hera Lacinia. Deze werd gevonden nabij Capo Colonna. Verder stond het museum vol met vazen en oude restanten van de Griekse beschaving. De bekendste inwoner en oude Griek Pythagoras, welbekend bij onze leerlingen, mocht natuurlijk niet ontbreken in het museum.
Na al dit cultureel geweld ging het richting het kasteel/fort van Crotone. We daalden neer langsheen de wenteltrap van de toren waar we beneden… niks te zien kregen, buiten een paar schietgaten. Nadien gingen we de 85-tredentellende trap terug op waardoor onze buitenlandse vrienden buiten eventjes naar adem moesten happen. (Die Italianen zijn duidelijk nog niet op de Sint-Romboutstoren geweest.) Hier konden we genieten van de helderblauwe hemel met zicht op zee. Onze tocht eindigde aan de kleine haven van Crotone waar we verder genoten van de Italiaanse zonnestralen.
Het beste houden we voor het laatst, morgen bezoeken we namelijk een wijnmaker!

SP, BVDA


Klik hier voor een diashow (30 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *