CLW: Start je eigen zaak

Negen leerlingen van het CLW (Deeltijds Onderwijs) beleefden een spannend weekend. Maandagmorgen moesten ze voor een bedrijfsjury van DIA-CLW- trajectbegeleidster Margit Beunen en trainers van You(th) Start, het vroegere NFTE, het businessplan van hun fictief bedrijf voorstellen. Deze organisatie stoomde hen in 50 uur (1 dag – 8 weken) klaar. In de cursus ‘Vaardig Ondernemerschap en Ondernemende Vaardigheden’ werd hen zowel bedrijfskennis als ondernemende attitudes bijgebracht.
De leerlingen die het traject Winkelbediende volgen moesten deze cursus volgen; 2 leerlingen uit de richting Hout sloten zich vrijwillig bij de groep aan. Allen waren ze enthousiast over hun ervaringen binnen dit project. Ze verdiepten zich al die tijd in het managen van een sportzaak, een bouwonderneming, een zonnebankcenter, een boekenwinkel en een mobiele cinema. Op een vlotte manier stelden zij hun bedrijfje voor a.d.h.v. een PowerPoint: een voor hen niet zo evidente opdracht. Maar ze deden het prima! Het team van de mobiele cinema kreeg de prijs voor de meest originele firma. De bouwonderneming scoorde dan weer hoog omdat zij het meest realistische businessplan opstelden. De jury apprecieerde sterk de durf die de uitbaatsters van het zonnebankcenter aan de dag legden. Er werd vlot omgesprongen met termen als ‘cash flow’, ‘rendement’ en ‘intrest’.
Of deze leerlingen allemaal denken aan een zelfstandig statuut? Helemaal niet! Sommigen dachten er wel aan, maar werden wakker geschud nu ze zelf het rekensommetje hadden moeten maken. Iedereen vond vooral de uitdaging van de presentatie boeiend. Dit zou hen zeker helpen om zich te profileren bij een sollicitatie.
Jean-Pierre Nuyttens en Herman Thys van You(th) Start Belgium prees de groep omdat zij intens hadden leren samenwerken, verantwoordelijkheden hadden opgenomen en mekaar hadden geholpen.
De alcoholvrije bubbels die na afloop werden aangeboden werden met smaak en fierheid gedronken! Proficiat, Ellen, Lisa, Silke, Nathalie, Elien, Dimitri, Ilya, Jari, Ellen.


Klik hier voor een diashow (94 foto’s)

This entry was posted in CLW, Economie, Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *