Toast!

Directeur en initiatiefnemende leerkracht toasten op het nieuwe Picpusbier

Op vrijdagavond 24 januari krijgen de personeelsleden van onze school de primeur om hun pas gebrouwen Picpusbier te proeven.
De leerlingen van het zesde jaar Biotechnische Wetenschappen hebben hun theoretische lessen biologie en chemie in praktijk gezet bij het brouwen van hun eigen bier. Leerkracht Bert Michiels gaf hun een recept en de opdracht dit recept brouwtechnisch op punt te zetten. Na 4 jaar experimenteren was het team het er vorig jaar over eens dat het resultaat kwaliteitsvol was. Wie al mocht proeven is het er over eens dat het blonde bier van dit jaar nog beter is!
Het bier dat de naam PICPUS kreeg, is een bier van hoge gisting met 9,5 % alcoholvolume. Onder het toeziend oog van hun leraar Bert Michiels mengden de leerlingen water, gerstmout, gist, twee hopvariëteiten, honing en koriander; ze lieten dit mengsel gisten en hergisten op fles en lieten het brouwsel nog twee maanden rijpen.
De geheimen van het recept werden toevertrouwd aan Huisbrouwerij “De Vlier” uit Holsbeek die zorgde voor het brouwen en bottelen.
Op het etiket staat de slogan “Lekker sterk” vermeld. Een biertje voor bodybuilders? Of een biertje om op een gezonde manier sterker en slimmer te worden in economie, technologie en wetenschap?!
In elk geval wordt Picpus vanaf nu het officiële huisbier voor het personeel van de school. De leerlingen krijgen nu de uitdaging binnen 2 jaar een pikdonkere versie te brouwen. Daar kijken we naar uit!

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *