Bericht uit Tremp

Donderdag 23 oktober 2013.

Vandaag bezochten we Lleida, de grootste stad in de buurt, en tegelijk de hoofdstad van provincie…. Lleida. Het is voor nogal wat Catalanen de shopping plek bij uitstek. Waar duiven in Belgische steden permanent aanwezig zijn, zijn hier ooievaars van de partij, weliswaar zonder baby’s.
De klemtonen van de lokale geschiedenis waren, volgens een deskundige Engelse gids, de inval en bezetting door de Moren (ca. 300 jaar) en het ‘herveroveren’ van de stad door de Condes van Barcelona en Urgell. Het stadhuis openbaarde, naast indrukwekkende gewelven, een ongezellige gevangenis en leuk uitgewerkt archief.
’s Middags was iedereen een kleine 2 uur vrij om zijn/haar bijdrage te leveren aan de plaatselijke economie. Tapa’s en andere hapjes versterkten een aantal studenten terwijl anderen Zara en misschien H&M bezochten.
Rond 15u werd de steile klim richting Seu Vella ingezet. Het indrukwekkende, maar ondertussen kale gebouw, wisselde af en toe van functie: kathedraal, gevangenis en burcht. Misschien in andere volgorde. Het beklimmen van de toren was het fysieke moment van de dag, een panoramisch vergezicht de beloning. Op tonen van populaire Catalaanse muziek leek de afstand tot Tremp een stuk(je) korterbij.

HD

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *