Kampioen Maarten De Winter

Vorige zaterdag 15 juni ging er een gezellige barbecue ter ondersteuning van Maarten De Winter door in de cafetaria van voetbalcub KFC Houtvenne. Maarten is een geweldige kickboxer en DIABLOG was erbij om hem te steunen en te interviewen.

Het (onvolledige) palmares van Maarten vind je hier. Nadat hij dit jaar overging naar Europe Gym kwamen daar nog drie mooie titels bij:
1ste plaats op de Irish Open Light Contact -79kg
3de plaats op de Austrian Classics Light Contact -79kg
2de plaats op het Belgisch Kampioenschap -79kg Light Contact
2de plaats op het Belgisch Kampioenschap -79kg Semi Contact

Maarten De Winter

Maarten en team

DIABLOG: Wat vind je zo fantastisch aan deze sport?
Maarten: Het geweldige aan deze sport vind ik zelf de voortdurende uitdagingen die op je liggen te wachten.
Geen enkele dag op training is hetzelfde: de ene dag gaat al wat beter dan de andere maar toch moet de focus er telkens weer opnieuw zijn. Het is een zeer intensieve sport, waardoor je er constant mee dient bezig te zijn. Anders raak je achterop. Zowel de mentale geest als de fysieke geest worden met deze sport getraind en het is een zeer mooie uitlaatklep.
Het is een individuele sport, maar toch is het clubverband heel belangrijk. Anders hou je dit niet vol.
We trainen in het seizoen 5 keer op de club en dan ga ik daarbuiten nog proberen te lopen of te zwemmen.

DIABLOG: Wat zijn je toekomstplannen?
Maarten: De toekomstplannen in deze sport liggen heel hoog. Ik ben begonnen met als doelstelling mee te gaan werken aan de top en daar zitten we nu heel kort bij. Eind dit jaar gaan we naar de WAKO World championships in Turkije (Antalya) en ik hoop daar zeker en vast op het podium te kruipen. Verder proberen we volgend jaar opnieuw te winnen in Italië, Ierland en Oostenrijk. Dit zijn eigenlijk voor ons de meest interessante wedstrijden. Het hoogste van het hoogste om het zo uit te drukken.

DIABLOG: Wat is je link met onze school?
Maarten: Ik zat op het Damiaaninstituut van 2002 tot 2008 daar volgde ik Elektromechanica vanaf het 3de jaar.
Daarvoor deed ik IW. In het 3de jaar leerde ik Ragnar kennen en zo is de bal stilletjes aan aan het rollen geraakt. We hebben ons op het DIA steeds heel goed geamuseerd :-). We hebben dikwijls naar ons voeten gekregen en waren niet de makkelijkste klas, maar onze groep was ijzersterk.

DIABLOG: En wat deed je daarna?
Maarten: Na het middelbaar ben ik gaan verder studeren aan De Nayer hogeschool (nu Lessius, campus De Naeyer, nvdr.). Hier behaalde ik mijn Bachelor EM, optie klimatisatie. Nadien heb ik nog geprobeerd een schakeljaar te doen aan de KHK (nu Thomas More Kempen, nvdr.), maar plots was alle interesse in de EM weg waardoor dit misliep.
Om mijn schoolcarrère af te sluiten heb ik nog een postgraduaat gedaan: “Duurzaam innoveren in de bouw” ook aan de KHK  in Geel.
Nu gaan we stilletjes aan op zoek naar een vaste job om zo met ons leventje weer een nieuwe grote stap te nemen in de grote mensenwereld.

DIABLOG: Knap gedaan, Maarten!

Maarten De Winter, ouders en DIABLOG

This entry was posted in Events, Sport and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *