Mission Olympic

Op maandag 13 mei 2013 kregen de leerlingen van het eerste jaar een extra-sportdag aangeboden. Dit project is een initiatief van Coca-Cola en werd georganiseerd in Brussel, in en rond het Koning Boudewijnstadion. De leerlingen kregen de mogelijkheid om 30 Olympische sporten en 20 sportieve animaties uit te proberen.

Iedereen werd op school verwacht om 7.50u. We vertrokken wel met een half uur vertraging, omdat twee bussen te laat kwamen. Hierdoor kwamen we in een lange file terecht. 10.10u arriveerden we eindelijk in Brussel. De vlaggen van verschillende landen werden reeds het stadion binnengedragen. Elk land vertegenwoordigde een sport. De verschillende scholen werden verwelkomd door Tatiana Silva, voormalig miss België en Sam De Bruyn, programmamedewerker bij Studio Brussel. Even later kwam ook Kim Gevaert op het podium. Zij is al enkele jaren meter van Mission Olympic.

Even later jogden de leerlingen rond het stadion en kozen hun sportactiviteiten.

Om 13.00u werd er samen gegeten in het stadion en om 14.30u verzamelden we terug voor de 4 x 100 meter aflossing. Eerst waren er enkele voorrondes. Daarna de twee finales: jongens en meisjes.

En de meisjes (Hanna, Elisabeth, Inez en Ulrike) van het Damiaaninstituut wonnen hun finale!

Omstreeks 18.30u kwamen we terug op school aan.

BM


Klik hier voor een diashow (28 foto’s).

This entry was posted in Events, Sport and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *