Uitwisseling Crotone 4E en 4F – 2

Na een erg korte nacht werden we vandaag om 9u15 op school verwacht. De school heeft ongeveer evenveel leerlingen als de onze maar ziet er zel iets anders uit. http://www.filolao.it/. Op de hoek van elke gang zit iemand achter een bureau om een oogje in het zeil te houden. We werden ontvangen in een mooie multi-media arena en kregen een filmpje over Calabrië te zien wat de Crotoonse leerlingen zelf prachtig gemonteerd hadden. Terwijl de directrice even op zich liet wachten konden de onze Belgische leerlingen al even hun ervaringen over de eerste nacht in hun gastgezin uitwisselen en dat bleek bij iedereen vlot verlopen te zijn. Na een korte toespraak van de directrice gingen we met de bus naar Capocolonna. We brachten een kort bezoek aan het museum met heel wat oude vondsten die uit de zee waren opgepikt. Daarna gingen we nog naar de enige zuil kijken die over is gebleven van de tempel gewijd aan de godin Hera. We gingen dan ook nog even een kijkje nemen bij een kerkje gewijd aan de madonna van Crotone en bezochten de plaats van de school van Pythagoras. Een legende vertelt dat als je met jouw hand over de steen boven de deur wrijft de kennis van de wiskunde jouw lichaam binnenstroomt. Een aantal Belgische leerlingen namen het zekere voor het onzekere en gingen toch maar eens wrijven. De leerkrachten wiskunde van 4E en 4F kunnen hun rode BIC wel opbergen.
Na het bezoek aan Capocolonna reden we verder naar Le Castella, een mooi toeristisch stadje aan de kust. Na de lunch gimgen de leerlingen al eens voelen of de temperatuur van het water al op peil was om een duik te wagen. Het weer was stralend en de wind was goed om voor wat afkoeling te zorgen. Niet dat we leedvermaak hebben, maar als het dan toch moet regenen hebben we liever dat die in Belgie valt. Terwijl wij hier een zomerdag beleefden, zoals we in juli en augustus er soms geen 5 hebben, vonden de Italianen het toch nog fris. Om 3 uur gingen we nog een bezoek brengen aan Le Castella, een versterkte burcht uit de 14de eeuw.
Een aantal Belgische leerlingen konden toch niet weerstaan aan het prachtig weer en het helblauwe water en besloten toch maar een duik te nemen.
De zee is overal aanwezig en zo prachtig blauw dat ik de Calabriërrs ervan verdenk dat ze helblauwe kleurstof gebruiken.
Calabrië heeft een kuststrook van meer dan 750 km., 19% van de volledige kustlengte van gans Italië.
Rond 6 uur keerden we dan terug naar de school en konden de leerlingen aan de eerste echte avond in hun gastgezin beginnen.
Morgen wordt weer stralend weer beloofd en na een bezoek aan Sante Severina trekken we naar het natuurpark van Sila om een mooie natuurwandeling te maken in de bergen.
Smeren is morgen de boodschap.

EO


Klik hier voor een diashow (31 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *