Zonnig Spanje???? Helaas niet nee….

Vandaag regende het katten, honden en oude wijven tegelijkertijd en dus werd er overgeschakkeld op plan B.
Plan A hield een wandeling en picknick in openlucht in, voor plan B werd een bus ingeschakkeld.
Eerst bezochten we een tentoonstelling over de waterkrachtcentrales in de regio. We werden rondgeleid door niemand minder dan de burgemeester! Hij sprak in het Catalaans, leerkracht Sonia vertaalde naar het Engels. De waterkrachtcentrales brachten 100 jaar geleden elektriciteit en beschaving naar de Pallars.
Daarna bezochten we het middelleeuwse stadje Talarn in de gietende regen: Gelukkig klaarde het even op zodat we in de verte de waterkrachtcentrale zagen liggen.
Terug de bus op naar Salas de Pallars waar we een tentoonstelling bezochten onder leiding van een gids. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de arme boeren van Salas die eind 19e en begin 20e eeuw emigreerden naar Argentenie om aan de armoede te ontsnappen. Sommigen waren succesvol, anderen haalden Zuid-Amerika niet, zoals 2 inwoners van Salas die van het zinkende schip sprongen en ten prooi vielen aan de haaien.
Ons eindpunt was de reconstructie van een oude winkel met de authentieke producten. Zo zagen we tandpastapoeder, inktpotten en limonadepoeder.
Zowel de tentoonstelling als de oude winkel zijn het werk van Cisko, een leerkracht geschiedenis van de school in Tremp. We staan vol bewondering voor zoveel passie en enthousiasme.
Deze avond is er het farewelldinner in de school.
Nog een laatste keer allemaal samen!

KVG


Klik hier voor een diashow (13 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *