Saluti dall’ Italia

Zaterdag 4u30. Het was vroeg maar de 20 leerlingen van 4ABC stonden allemaal aan de rotonde van DIA klaar voor vertrek naar Putignano, in het zuiden van Italië.
Een vlucht vanuit Charleroi bracht ons naar Bari, waar we werden opgewacht door Antonella, de Italiaanse leerkracht. Een bus bracht ons vervolgens naar de school in Putignano, waar we hartelijk werden verwelkomd door de Italiaanse leerlingen. Het was even wat zoeken, maar iedereen vond toch al snel zijn partner.
De directeur verwelkomde ons in het Italiaans. Gelukkig was Antonella er om voor ons te vertalen. Daarna een rondleiding door de school en dan was het spannende moment aangebroken: onze wegen gingen uiteen want we werden afgehaald door onze Italiaanse oudes Dat was voor ieder van ons het moment om met alle gezinsleden kennis te maken.
Om 15u30 ontmoetten we elkaar terug op school voor onze eerste uitstap. Ogewekte gezichten, iedereen was tevreden met zijn gezin en iedereen had lekker (en veel) gegeten. Bovendien kon het zomerse weer onze dag al niet meer stuk maken.
De bus bracht ons naar Alberobello, een stadje in de buurt, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Gianna, de leerkracht Engels, leidde er ons langs de verschillende bezienswaardigheden. De typische trulli vind je er voornamelijk in het historisch centrum: witgekalkte ronde huisjes, alle met een magisch symbool op het dak.
De eerste souvenis werden al aangekocht.
Rond 20 uur waren we terug in Putignano. Het einde van de dag? Ja, de klasactiviteit was gedaan, en nu wachtte ons nog het avondeten in het gezin. De rest van de avond en de zondag werden door de gezinnen ingevuld.
Maandagmorgen zagen we de groep terug op school. Op dit moment luisteren onze leerlingen naar een presentatie over Puglia. Nadien krijgen we Italiaanse les, al hoorden we zaterdag al dat onze leerlingen al enkele woordjes Italiaans opgepikt hadden. Vervolgens zullen we het stadscentrum van Putignano bezoeken, dan lunch thuis en in de namiddag gaan we op stadsbezoek in Bari.
Wordt een van de volgende dagen vervolgd.

LVB en KS


Klik hier voor een diashow (21 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *