Naar Spanje

Om 3u30 zaterdagochtend stonden klassen 5GHIM samen met hun begeleiders klaar aan de school om te vertrekken naar Zaventem om daar het vliegtuig te nemen naar Barcelona.
De vlucht verliep prima en om 8u30 zetten we voet aan grond in Catalonië (zeg niet Spanje!).
We zullen het maar op feit steken dat hij/zij nog groggy was van de vlucht maar een leerling vroeg
“Of we ook die huizen van Gauda gingen zien?”….
Maria Ferrer en Anna Tomas stonden ons op te wachten en al gauw kregen we een rondrit met alle highlights van Barcelona: Casa Battlo en La Pedrera en onze eerste afstapplaats: Parc Guell, allemaal het werk van Gauda euh -i… Dhr. Eeckhouts oogjes blonken bij al deze architecturale hoogstandjes en ondertussen imponeerde dhr. Vandepitte met zijn fototoestel.
De highlighttour bracht ons daarna langs de nog steeds onafgewerkte Sagrada Familia en dan zette de bus ons af aan de Ramblas.
We flaneerden langs de Ramblas over de Placa Real door de Barri Gotic, wie Barcelona al eens bezocht heeft herkent het wel. In het Mare Magnum winkelcomplex aan de zee, kregen de leerlingen vrije tijd en godzijdank was er een McDonald´s want wat zou je anders kunnen eten in Barcelona? 🙂
Om 16 uur vertrokken we met de bus naar Tremp waar onze gastgezinnen ons stonden op te wachten in de gietende regen dus daar zijn helaas geen foto´s van. De leerlingen die naar El Ponte de Suert gaan hadden nog een busritje verder nodig.

Zondag brengen we door met onze gastgezinnen.
Tot gauw!

KVG

PS 21 oktober: dhr. Vandepitte meldt: ‘Na een avontuurlijke rit door de bergen in de gietende regen veilig aangekomen in El Pont De Suert. Iedereen geraakte vlot bij zijn/haar gastgezin.’

 
Klik hier voor een diashow (10 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *