5U met Comenius naar Turkije – 5

Dag 5: 3 mei 2012
Eén van de meest bekende historische sites in Turkije is Efese. De stad werd gesticht door de Amazones en werd daarna nog vier maal overheerst door andere volkeren o.a. Romeinen, Perzen…
De imposante bibliotheek was toch de blikvanger van de dag. Bij een temperatuur van meer dan 30 °C doorkruisten we de ganse oude stad waar ooit 250 000 mensen leefden. Opvallend was het rioleringssysteem, sanitaire voorzieningen (openbare toiletten), straatverlichting en centrale verwarming.
Hoog in de bergen bezochten we ook het huisje waar ooit moeder Maria terug getrokken leefde. Nu is het een plaats van bezinning.
In Şirince kuierden we door de smalle straten en vonden we de kerk van Johannes de Doper. Na het katholieke gedeelte was het de beurt om een moskee te bezoeken in Selçuk.
Terwijl de jongeren samen een werk maakten “Aydin through my eyes”, vergaderden de comeniuscoördinatoren over het verloop van het project.
Fris gewassen of na een duik in het zwembad wandelden we langs de jachthaven naar het restaurant “Marine” waar we konden genieten van verse zeebaars, zeewier en andere lekkernijen.
Groetjes van 5U, Maria en Carine


Klik hier voor een diashow (20 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *