DIA-jongeren kapen Streekkrant

Donderdag 3 mei was het zover: de 14 leerlingen van 5ACD en hun leerkracht Nederlands kregen “hun” krant in handen. Maandenlang werd er gedacht, geschreven, verbeterd, overlegd en tegen de deadline gewerkt om een volledige katern van de Streekkrant klaar te krijgen. Het resultaat mag gezien worden! 50.000 lezers zullen kunnen kennismaken met de puike prestatie van onze DIA-leerlingen. Diablog was erbij toen de groep hun krant in handen kreeg en kon genieten van een tractatie van de school.
Mevr. Pelgrims kon het schrijven voor de krant niet laten en kroop ’s avonds terug in haar pen!

Bloopers zijn toch altijd de leukste stukjes of niet soms?
Ook de speciale jongereneditie van ‘de streekkrant’ (tijdelijke hyperlink!) gelezen? Dan heb je ongetwijfeld de blooper ontdekt.
Het zetduiveltje slaat blijkbaar ook toe in ons computertijdperk. Voor alle duidelijkheid: het bier dat op onze school wordt gebrouwen heet Picpusbier! Onze excuses aan alle bierbrouwers van de afdeling Biotechnische Wetenschappen.
Bovendien zijn er nog enkele frustraties bij de auteurs van deze jongereneditie, de leerlingen van 5ACD dus en hun leerkracht. Niet alleen is het 1-0 in het voordeel van het zetduiveltje, maar heel wat artikels werden serieus ingekort. Als verslaggever moet je dan met lede ogen aanzien dat de redactie omwille van de lay-out de schaar zet in je zo ijverig geschreven artikel. En wat blijkt? In de originele versie staat wel degelijk ‘Picpusbier’.
Maar geen nood! Op di-A-ctief van 13 mei kun je de volledige versie van alle artikels lezen bij de groep Talen van de 2e & 3e graad. ‘Read all about it! The full version WITH the director’s cuts!’
En je mag er ook nog nooit uitgegeven fotomateriaal verwachten.
Een laatste bedenking: ‘Zou het toeval zijn dat het ‘bierartikel’ op 1 april doorgestuurd werd?’ Ik vermoed dat behalve de zetduivel ook de ‘april vis’ er iets mee te maken heeft. Misschien ontwikkelen computers op 1 april wel een gevoel voor humor. Zou dat geen interessant onderwerp zijn voor de onderzoekscompetentie? Wat dacht je van een titel als: ‘De invloed van 1 april op het werkvermogen van een computer en de mogelijkheid om humor te genereren’? Mij lijkt het in ieder geval een ‘keiserieus’ onderwerp.

R-M Pelgrims

De Streekkrant


Klik hier voor een diashow (11 foto’s)

This entry was posted in Events, Nederlands, Taal and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *