DIA-DOE-beurs

Honderden jongens en meisjes van het 5e en 6e leerjaar uit Vlaams-Brabantse scholen konden dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 februari een actief bezoek brengen aan de DOE-beurs in de Brabanthal in Leuven. Doel van deze beurs is kinderen te ondersteunen bij de studiekeuze naar de middelbare school en een daarmee een antwoord geven op de vragen: Hoe handig ben ik? Is de zorgsector iets voor mij? Ben ik geïnteresseerd in de geheimen van een robot?
Een 30-tal secundaire scholen en hogescholen stelden een studierichting voor die geschikt is als voorbereiding op een beroep als verpleger, grimeur, metselaar, programmeur; podoloog, …. DIA was ook aanwezig en probeerde 12-jarigen te boeien voor het beroep koelinstallateur. De leerkrachten, de TA-er en enkele leerlingen koeling (niveau 4) en koel- en warmtechnieken (niveau 3) zetten hun beste beentje voor op de DIA-stand van 4m op 4m. Een digitale quiz peilde naar weetjes en denkvermogen; de leerlingen hielpen wel eventjes bij doordenkertjes als “hoe koud is kokend water?”. Een leuke PP stelde de troeven van de studierichtingen voor. Het was echter het heerlijke ijs dat de show stal: wie een ijsje vroeg kreeg er de deskundige uitleg van de leerlingen gratis bij. Of het ijsje nog lekkerder was als je wist dat er koelstof en leidingen bij te pas kwamen?! Dat leerlingen van deze richtingen ijsjes kunnen maken, vindt iedereen normaal; dat ze ook een ijssculptuur maken is iets minder normaal, maar des te origineler.

Binnenkort komen nog tientallen 12-jarigen naar DIA om workshops bij te wonen (die zeker zo boeiend zijn als die van de DOE-beurs!). Bewust kiezen en inschrijven kan ook nog na de officiële info-avond op woensdag 18 april en di-A-ctief, de actieve opendeurdag, op zondag 13 mei.


Klik hier voor een diashow (23 foto’s)

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *