COFEP-beurs in Hasselt

De leerlingen van 6 Handel stuurden DIABLOG hun ervaringen op de COFEB-beurs door en we laten u graag meelezen en kijken.

Op dinsdag 29 november 2011 zijn we met onze klas naar de handelsbeurs in Hasselt geweest. Op die beurs is het de bedoeling dat wij zo veel mogelijk goederen verkopen met onze oefenfirma. Op de beurs waren ongeveer 50 andere oefenfirma’s die gevestigd zijn over heel België.

Voor ons begon het avontuur in het station van Aarschot waar we hadden afgesproken om 9u. We hadden meteen veel bekijks aangezien wij een kerstboom hadden meegebracht waarmee we onze stand zouden gaan versieren. Toen mevrouw De Bruyn en mevrouw Overmeer arriveerden konden we meteen alle spullen die we nodig hadden uitladen.

Toen we alle spullen hadden gingen we naar het perron waar we meteen te horen kregen dat onze trein 6 minuten vertraging had, dit stuurde onze planning in de war want na de treinrit moesten we ook nog een bus nemen.

Toen de trein arriveerde begon de dag echt. De treinrit naar Hasselt ging heel snel. Vanaf het station moesten we onze bus nemen naar de PHL in Hasselt. Dit was niet moeilijk om te vinden, dus na enkele minuutjes wachten kwam onze bus eraan.

Eenmaal in het gebouw werden we overdonderd door het immens grote gebouw. Hier gingen uiteraard later 50 oefenfirma’s later hun stand opbouwen. Niet veel later konden wij ook beginnen met onze stand te versieren. Dit ging over het algemeen zeer vlot.

Onze beursstand was volledig opgebouwd en we waren klaar om onze goederen te verkopen. Dus wij begonnen al vol moed te flyeren, toen kregen we van onze buren te horen dat de beurs pas 45 minuten later zou gaan beginnen.

45 minuten later kregen we een toespraak van de organisatie wat tevens het startschot van de beurs zou zijn. Toen konden we de echte verkoper in ons de vrije loop laten. Alles ging vrij snel zeer goed. We kregen snel onze eerste klanten.

De mensen die aan het flyeren waren deden hun job meer als behoorlijk, er zaten altijd mensen bij onze stand aan te kopen. Ondanks de tegenslag dat onze printer het had begeven konden we vlot blijven verkopen.

Birgen had bovendien een kerstmanpak gehuurd, dit trok natuurlijk veel aandacht en was een echte trekpleister. Iedereen wou met de kerstman op de foto, wat natuurlijk enkel gebeurde na een aankoop bij onze stand.

Na een lange dag konden we terug vertrekken naar Aarschot. In Aarschot aangekomen nam iedereen afscheid van elkaar en konden we naar huis. Iedereen met een nuttige ervaring rijker.


Klik hier voor een diashow (8 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Economie, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *