4ABC in Putignano: deel 3

Oh what a day it has been! Vandaag, woensdag was de bus ’s morgens op tijd aan school, maar naar Italiaanse gewoonte vertrokken we weer met vertraging. Ditmaal ging het naar een naburig stadje, Castellana Grotte, waar we letterlijk ons beste beentje zouden moeten voorzetten in het hoogteparcours van Indiana Park. We stonden er echter voor een gesloten poort! Getelefoneer over en weer met de schooladministratie en de eigenaar van het park bracht aan het licht dat het om een misverstand over de geboekte datum ging, en uiteindelijk kwamen de eigenaar en zijn assistenten er aan, zij het met vertraging 😉 Iedereen kreeg zijn veiligheidsuitrusting aan en we werden gebrieft over het te volgen parcours dat van gemakkelijk naar moeilijk ging, en ook van hoog naar hoger. Vrijwel iedereen legde het oranje en groene parcours af, maar blauw was al een stukje moeilijker, om maar te zwijgen over het rode parcours dat zich op 5 meter hoogte bevond. Het schrikte de moedigsten onder ons niet af. De Belgische leerlingen mogen fier zijn op hun sportieve prestaties!
Indiana Park ligt buiten het centrum, in het groen tussen de bomen en temidden van de bloemetjes, een ideale plaats om te picknicken ’s middags. Althans dat dachten we. We hadden geen rekening gehouden met de agressieve hongerige muggen die best wel wat Belgisch bloed lustten! De Italianen noemen deze muggen letterlijk vertaald tijgermuggen, en dat ze iets van een roofdier hadden hebben enkele leerlingen duidelijk gevoeld.
Nadien bracht de bus ons naar Castellana Caves, mooie grotten, type grotten van Han of van Remouchamps, maar veel groter. Onder begeleiding van een Engelstalige gids maakten we er ondergronds een wandeling van 3 km. De hoge luchtvochtigheid maakte de lucht drukkend en de fantasie van sommige Belgische meisjes sloeg op hol: kwallen merkten ze er op bij de vleet.
De activiteiten van vandaag vonden plaats niet ver van Putignano, bijgevolg waren we al voor 17u30 terug aan school.
De Belgische leerlingen die in België twee Italianen zullen hosten wisselen vanavond van gezin. Verder een rustige avond? Waarschijnlijk niet want vanavond worden alle leerlingen verwacht om de verjaardag van de Italiaanse Marida te vieren. Party time dus. Oh what a night it will be!

VBL en SCK


Klik hier voor een diashow (16 foto’s).

This entry was posted in Buitenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *