Op bezinning met 6de en 7de jaren hout naar Nonceveux (aywaille)

Omdat de richting Hout altijd een tikkeltje anders is, werd het niet de traditionele bezinning naar Sint-Paulus in Rotselaar maar wel een fantastische tocht naar hartje Ardennen.
Met het goede weer van de voorbije dagen hebben de leerkrachten van hout spoedvergadering gehouden om een bezinningsuitstapje voor te bereiden.
Met het spreekwoord “na regen komt zonneschijn” in het achterhoofd kan dit in Belgie ook omgekeerd werken. Dus vlug beslissen was de boodschap.
Een flinke wandeling in een bosrijke omgeving kon iedereen wel bekoren.
De Ninglinspo- wandeling was voor ons een uitgesproken piste om onze fysieke conditie even te testen.
Na een rustgevende busreis zijn we rond 11 u begonnen aan onze wandeling langs het rustig kabbelend bergriviertje die met een verval van 7.5% onze benen stevig op de proef stelde.
De leerlingen waren enthousiast en hielden er een stevig tempo op na.
Ze gingen zelfs zo snel dat we het eerste richtingspijltje niet gezien hadden
Gelukkig waren dhr. Serneels en dhr. Ceuppens, twee ervaren gidsen met stafkaart attent om ons terug op het juiste pad te helpen .
Dhr. Salaets had het bij momenten zeer moeilijk om niet achter te blijven in het Ardeense woud maar slaagde er wel in een fotoreportage te maken van onze uitstap.
Sommige leerlingen maakten er een heuse pelgrimstocht van en legden de hele wandeling op blote voeten af. Een andere leerling legde het traject af met een boomstam van 4 meter lang op zijn schouders. Rond half één lekker gepicknickt met een fantastisch uitzicht over de groene valleien. Terwijl de leerkrachten nog aan het bekomen waren namen de leerlingen terug het initiatief en porden ons aan om onze wandelschoenen weer aan te trekken. Wij konden niets anders doen dan te gehoorzamen en aan te sluiten. Van een omgekeerde wereld gesproken…. Rond half drie zijn we dan terug aan het vertekpunt gekomen waar we van een lekker streekbiertje hebben genoten. Dat onze bezinning geslaagd was mag duidelijk zijn uit de volwassen houding van onze leerlingen die zich zowel in het bos, op het terras en in de bus (zonder airco) voorbeeldig gedragen hebben.
Aankomst rond vijf uur in Aarschot en genoten van een prachtige dag.

GOVM met dank aan de woodmanagers en dhr. Ceuppens


Klik hier voor een diashow (190 foto’s).

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *