Toneelstuk “Wachten op…”

We (4F (biotechnieken), 4G (elektromechanica), 4H (elektriciteit-elektronica), 4K (handel), 4M (hout- en bouwkunde), 4N (mechanische vormgevingstechnieken) en 4P (elektrotechnieken)) zijn op dinsdag 3 mei 2011 naar het toneelstuk “Wachten op…” gegaan in CC Het Gasthuis. De hoofdrolspelers, Han Coucke en Helder Deploige, hebben ons goed vermaakt. Het hoofdthema van het stuk was ‘jongeren en puberteit’. De vader-zoon relatie was een subthema.

Op het podium lagen er veel decorstukken. Links was er een vlag die wees op de vader-zoon relatie van Helder. In het midden stond een tent waarmee het toneelstuk begon. In de tent stond een drumstel. Ze gebruikten bij heel veel scènes muziek. Naast een drumstel gebruikten ze ook gitaren, een panfluit en een accordeon. Ze maakten niet heel de tijd toneel. Toen ze twee oude dametjes speelden, deden ze eigenlijk stand-up comedians na. Ze betrokken het publiek in het optreden (of ze probeerden dat toch). Voor de rest hebben ze ook echt toneel gespeeld toen ze over hun problemen praatten of over hun liefdesleven.

Ik vond het wel goed dat ze het publiek er in probeerden mee te nemen. Iets minder vind ik wel dat het soms moeilijk te volgen was. De beste scène vond ik dat ze de oude dames speelden omdat ik dat best wel grappig vond dat ze het publiek altijd licht uitscholden. Ik geef het stuk een acht op tien omdat het eigenlijk wel goed was.

Yoeri Cammaerts (4N)

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *