Putignano te gast bij 4ABC

Sinds zaterdag 30 april zijn de klassen 2A en 2B van het Liceo Majorana Laterza uit Putignano, Puglia op bezoek bij onze leerlingen van 4ABC. Na en weekend in de familie zagen we de hele groep terug op maandag 2 mei.
Tot groot ongenoegen van onze Belgische leerlingen werd hun voormiddag gevuld met een normaal lessenrooster. De Italianen hadden meer geluk: na een verwelkoming door directeur Smeets konden zij de productie van pralines bekijken in Delvora en lekker snoepen en werden er al vele chocoladecadeautjes gekocht voor het thuisfront. Dan volgde een superkorte Nederlandse les. In de namiddag stelden onze leerlingen België aan hun Italiaanse gasten voor aan de hand van PowerPointpresentaties. Een rondleiding in de school werd gevolgd door een fotozoektocht in Aarschot en om 16u15 sloten we onze eerste groepsactiviteiten af.

Dinsdag 3 mei bezochten we Brussel. Na een fotoshoot aan het Atomium zagen we in Mini Europa alle bezienswaardigheden van Europa met inbegrip van Alberobello, een stadje in de buurt van Putignano. Vervolgens gidsten onze leerlingen de Italianen langs de belangrijkste monumenten van Brussel. Daarna nog wat vrije tijd: goed om wat souvenirs te kopen, om Brusselse wafels te proeven of om gewoon wat in de zon te genieten van de Brusselse Grote Markt. Ditmaal was het onmogelijk om ons aan te schooluren te houden. Rond 19u30 waren we pas terug in Aarschot.

vbl

(foto’s volgen)

 

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *