6ACDEF naar Sacramento – 11

Farewell-dinner
Onze laatste dag was een vrije dag die we allemaal doorbrachten met onze eigen gastfamilie.
Voor de laatste maal ons favoriete eten, onze valies maken, nog vlug gaan shoppen toen we ontdekten dat we nog plaats overhadden…
’s Avonds was er een afscheidsfeestje ten huize Padilla (gastouders van Willem en Sien). Op het menu: hamburgers en hotdogs!
En ook heel wat speeches: Joe & Nicole de Amerikaanse coordinators, Hilde namens de Belgische begeleiders en Ellen namens de Belgische leerlingen. De Amerikaanse ouders hadden een powerpoint-voorstelling gemaakt met foto’s van de 14 dagen. Die zullen we proberen vast te krijgen en dan ook op de blog zetten.
Voor alle gastouders was er een bloemetje. Voor ons, de begeleiders, deed het heel veel deugd om met de gastouders te praten en te horen te krijgen hoe vriendelijk, beleefd en tof de belgskes zijn. Er werden al volop plannen gemaakt voor het tegenbezoek van de Amerikanen.
Het werd een korte nacht want om 4 uur ’s nachts moesten we al klaar staan om met de bus naar San Fransisco te vertrekken.
Moet het gezegd worden dat er heel wat traantjes gevloeid zijn tijdens het afscheid?
De terugreis verliep zonder problemen en in tegenstelling tot vorig jaar kwamen we zonder vertraging thuis!
Conclusie:
Wat hebben we geleerd van deze reis?
Ten eerste: de cliches kloppen…. Amerikanen zijn vaak luid, rijden met grote wagens en koken weinig zelf. Maar….. wij hebben ondervonden dat onze gastfamilies stuk voor stuk heel vriendelijke warme mensen zijn die ons met open armen hebben ontvangen en ons behandeld hebben als hun eigen zoon of dochter.
Ten tweede: California is een prachtig stukje Amerika. De natuur is ongelooflijk en de steden verrassend aangenaam. Sacramento is ideaal gelegen:
op twee uur rijden ben je aan de kust, op drie uur rijden ben je in Yosemite en dan zijn er ook nog de Foothills, Muir Wood,Lake Tahoe, de wijngaarden, allemaal in de onmiddellijke omgeving. En San Fransisco is een super leuke stad!
Ten derde: ons Engels ging er op vooruit, ons Nederlands ging erop achteruit…
(sorry voor de typfouten al zit het qwerty-klavier er ook voor iets tussen) Ten vierde: we kijken al enorm uit naar het bezoek van onze Amerikaanse vrienden en kunnen niet wachten om hen ons Belgenlandje te tonen.
Tenslotte: we zijn verliefd geworden op California en hopen zeker terug te gaan!!!

Bedankt voor het volgen van onze blog!
Groetjes van de begeleiders Hilde, Johan, Guy en Karolien


Klik hier voor een diashow (7 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Excursie, Taal, Uitwisseling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *