6ADCEF naar Sacramento – 10

Op tweedaagse naar Yosemite
Maandag starten we met de rit naar Yosemite die een kleine vier uur zal duren, obligate tussenstop aan de Starbucks meegerekend. We zijn met een grote groep, niet alleen de belgskes maar ook heel wat van onze Amerikaanse gastouders en gastbroers/ -zussen gaan mee: Fleischer, Creamer, Thomas, Schaevits, Allan, Worl, Nissen, Cioni, Hillis, Peeters,… Onderweg naar het National Park komen we weer de meest fantastische landschappen tegen: groene, zachte heuvels, een groot meer, ingeslapen cowboydorpjes en we moeten op de rem gaan staan voor overstekende herten en een coyote.
Bij aankomst aan het park blijkt dat de hele week de toegang gratis is, meevaller!
We komen terug samen aan Tunnel view, vanwaar een perfect uitzicht hebben op El Capitan, Yosemite falls en Half Dome, ideale plaats voor een groepsfoto! Al was het wel even wachten op de auto van Tim Thomas die even verkeerd gereden was en afgeleid werd door de Belgskes (oa Bram en Michael);’ We want to hug a tree.’
Onze lunch aten we op in Camp Curry waar onze Belgskes kennis maakten met de inwoners van Yosemite: squirells. Die beestjes zijn zo gewend geraakt aan de mensen dat ze heel dichtbij komen maar opgepast, ze hebben vlijmscherpe tandjes!
Na de lunch vertrokken we voor een gezamenlijke wandeling naar Vernall falls, ongeveer een uur wandelen maar och al een venijnige kuitenbijter. De waterval zag er geweldig uit dankzij de vele regen die California de voorbije weken gehad heeft, gelukkig voor wij toekwamen!
Op onze terugweg begon het een klein beetje te regenen… Om aan onze BBQ-plaats te geraken (ondertussen geen regen meer) kwamen we voor een onverwacht obstakel; een riviertje, iets te breed om erover te springen ( Joren haalde het wel, Jordan net niet). Blake sprong zonder aarzelen in het water om een brug te bouwen met takken zodat we zonder natte voeten konden oversteken. Ben trok zijn schoenen uit en droeg de dames galant op zijn rug de rivier over. Het meest romantische moment: Johan die ook zijn schoenen uittrok en Hilde over het water droeg. Helaas geen foto’s van dit alles…
De Amerikaanse chaperones hadden voor een BBQ gezorgd met hamburgers en chocolate chips cookies en na een heerlijk maal vertrokken we naar ons hotel ‘Cedar Lodge’ net buiten het park. De jeugd maakte nog gretig gebruik van het zwembad maar om half twaalf gingen de lichten uit.
Dag twee begon met een ontbijt dat de Amerikaanse chaperones hadden meegebracht en het ontbrak ons aan niets: bagels, toast, cornflakes, danish, yoghurtjes, choco, fruit en ook voor de lunch hadden ze alles bij; brood, beleg, sla, ketchup, relish, chocolate chips cookies en natuurlijk zip locks en brown bags.
Het weer was prachtig, stralende zon, geen wind (smeren, smeren, smeren). Terug in het pak gingen alle Belgskes de uitdaging aan om Johan te volgen in de beklimming van Upper Yosemite falls, een hike waar je maar liefst 900 meter klimt. Niet iedereen haalde de top, het laatste stuk moest er zelfs door sneeuw geploeterd worden, maar iedereen heeft het geprobeerd.
Andere dingen die je kunt doen in Yosemite zijn hikes naar Mirror Lake of Bridalveil falls, een aperitiefje gaan drinken in het chique Ahwanhee hotel, een kijkje gaan nemen in het Indian Museum of gallerij met foto’s van Ansel Adams.
Je komt ook wel eens wat tegen in Yosemite zoals hertjes, een salamander, een bruidspaartje, een neef van Bert uit Begijnendijk en heel veel squirells.
Het was een prachtige dag met stralend weer en na afloop waren we allemaal heel moe en ook wel verbrand.
Morgen is het onze laatste dag!
Groetjes!

KVG


Klik hier voor een diashow (26 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *