6ACDEF naar Sacramento – 5/6

Het was even heel druk in Sacramento, maar onze correspondente ter plaatse haalt meteen de achterstand op met een uitgebreid verslag en vele foto’s (n.v.d.r.)! Hartelijk dank KVG.

Zondag
River Cats-game
Amerikanen zijn dol op sport… vooral ernaar kijken!
Zondagnamiddag konden we weer een stukje ‘echt’ Amerika meemaken: een baseballgame.
De lokale helden van Sacramento heten de River Cats en ze speelden tegen Rainers van Takhoma.
Over de match zelf: we snapten er geen bal van en er is ook geen bal aan. Af en toe slaat iemand tegen de bal maar meestal ernaast en na 4 pogingen ben je out of mocht je dan naar de eerste base en dan had je nog het
puntensysteem met innings…. Onze hosts deden hun best om het ons uit te leggen maar helaas…
Maar we genoten wel van het prachtig uitzicht dat we hadden op Sacramento en van al het  fastfood want een baseballmatch kan heel lang duren…
De zon deed haar werk en we kregen allemaal een mooi rood kleurtje…..

Maandag
Sacramento dag
Vandaag ontdekken we onze gaststad: Sacramento.
Een bezoek aan Sacramento begint steeds met de Capitol;  Sacramento is tenslotte de hoofdstad van California.
De Capitool van Sacramento is een kopie van die van Washington en he… die hebben we vorig jaar gezien 😉 We hebben een enthousiaste gids die ons leuke anekdotes vertelt:
de ‘foutjes’ die de werklui achterlieten als handtekening, hoe huidig gouverneur Jerry Brown, die in de jaren ’70 ook al eens gouverneur was, zijn toenmalige vriendin/rockster Linda Ronsted
(It’s so easy to fall in love) zelf ging afhalen aan het vliegveld zonder bodyguard en hoe hij soms gewoon op een veldbedje bleef slapen in zijn kantoor.
De grote gouden letters die boven de ingang van het kantoor van de vorige gouverneur (The Governator) hingen zijn weg.
California kampt met serieuse budgettaire problemen. Nog even dit: het pronkstuk van de Capitol is het oudste voorwerp; een schilderij van…. 1860…..!
We wandelen te voet naar Old Sacramento waar er nog houten winkeltjes staan zoals in de tijd van de goldrush. Hier bezoeken we het Railway Museum want de geschiedenis van de trein hangt natuurlijk samen met de rush naar California van de goudzoekers. Er staan immense locomotieven en oude treinwagons waar we kunnen doorwandelen.
Tijdens de middagpauze ontdekken de meisjes de mall (Forever 21, Macy’s) en de jongens ontdekken nieuwe snoepjes: gedroogde en gekruide wormen en kevers, yummie.
Maar het meeste nog genieten we van de zon op onze huid.
Tenslotte bezoeken we ook nog een derde (chapeau voor onze Belgskes) museum, The California Museum, for history, women and arts.
De vrouwelijke begeleiders vragen zich af waarom die ‘women’ apart vermeld moet worden, de mannelijke begeleiders merken op dat dit slecht een heel klein stukje van het museum inneemt…
Maar dit terzijde.
Op het einde van de dag blijkt dat ons mooi rood kleurtje nog een beetje feller geworden is…
Maar ach, nu kunnen die Amerikanen toch niet meer opmerken: ‘ You all look so pale!’.

Dinsdag
Kings game
En na een hele dag in Sacramento te hebben gewandeld: tijd voor sport! Maar op z’n Amerikaans, sport kijken dus 😉
Basketbal: veel leuker dan baseball!! Met dank aan Erik Nissen voor de tickets.
De Sacramento Kings spelen in de NBA, maar zijn helaas niet zo goed. De match tegen Oaklahoma is de voorlaatste van het seizoen en de Kings zitten niet in de play-offs.
We zitten helemaal bovenaan in het stadion: nosebleed-section noemen ze dat hier, maar gelukkig zijn die basketballers zo groot, dat we alles goed kunnen volgen.
Basketball is zoveel leuker dan baseball: er gebeurt altijd iets op het veld ook al ligt het spel stil: cheerleaders: de mannelijke helft van de groep werd dan ook stil….
De Kings verloren de match maar dat gaf niet, we hebben ons goed geamuseerd en na de match mochten we zelfs het heilige parket betreden!
Wij zijn fan!

KVG


Klik hier voor een diashow (25 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *