4ABC in Putignano – deel 2

Zondag was familiedag. Concreet betekende dat voor de meesten eerst uitslapen. Sommigen bezochten nadien Polignano a Mare, een stadje aan de zee; anderen speelden een partijtje volleybal; een andere groep bracht de namiddag door op het buitenverblijf van Vincenzo en ‘avonds werd er door heel wat leerlingen deelgenomen aan het typische avondleven: de hoofdstraat op en neer wandelen, dé Italiaanse manier om vrienden te ontmoeten.

Na de gezinsactiviteiten van zondag zagen we elkaar weer maandagmorgen. De Italiaanse rekbaarheid van het begrip “tijd” stelden we meteen vast. Onze uitstap begon om 8u40 i.p.v. de voorziene 8u omdat we op de bus moesten wachten. In de voormiddag bezochten we het Museo del Confetto in Andria, een suikerwarenmuseum annex –winkeltje.

Het duurde een hele tijd eer we onze weg naar Margherita di Savoia konden verderzetten omdat een foutparkeerder de doorgang voor onze bus onmogelijk maakte.

Met vertraging kwamen we aan in Margherita di Savoia, waar we in de frisse wind het strand bezochten. Na de lunch leidde een enthousiaste gids ons rond in de tweede grootste zoutwinning van de wereld, tevens voor een deel natuurreservaat, waar we flamingo’s zagen.

Rond 20u waren we terug in Putignano, tijd om naar onze gezinnen te gaan voor ons avondeten.

VBL

Strandfoto

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Klik om te vergroten!

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *