Lezing sociale zekerheid

Op donderdag 17 maart bracht Prof. Wouters voor de leerlingen van het 6de jaar een interactieve lezing over de sociale zekerheid. Dit onderwerp paste in de lessen geschiedenis en economie. Bovendien probeert de school op deze manier ook alle leerlingen bewust te maken van het belang van de socio-economische aspecten van onze samenleving. Volgens de leerlingen van 6 Handel en 6 Electro-Mechanica waren het 2 boeiende uren.

“Ik vond het een interessante presentatie omdat het sociale zekerheidssysteem van vroeger tot nu besproken werd. Het was ook leerrijk dat er voorbeelden aangehaald werden van mensen die nood hebben aan tussenkomst van de sociale zekerheid. De uitleg en de presentatie waren duidelijk en goed verstaanbaar”
“Ik ben een voorstander van ons systeem omdat iedereen hier recht heeft op medische hulp en bijstand, zowel de rijken als de armen. Met het systeem van de VSA zou er alleen een voordeel zijn voor de rijken, er zouden veel meer arme mensen zijn. Zo komen er nog andere problemen voort uit die armoede zoals criminaliteit, kansarmoede…”
“De sociale zekerheid bestaat uit verschillende onderdelen. Hiermee wordt gezorgd voor het pensioen, de gehandicapten,de kinderbijslag, de werkloosheidsuitkeringen, leefloon….Ik persoonlijk ben voor het systeem dat iedereen moet betalen voor de mensen die het moeilijker hebben.”
“Ik vind dat sociale zekerheid belangrijk is in onze maatschappij. Als je ons systeem vergelijkt met dat van Amerika dan hebben wij hier een goed systeem. De staat zorgt voor ons. In Amerika moet je een verzekering afsluiten en dat is alleen voor rijke mensen. Wij betalen in België mee voor de minder bedeelden zodat zij ook een plaats hebben in onze maatschappij.”

Professor Wouters

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *