4ABC in Putignano

Vrijdag 18 maart: vertrek uit Aarschot en bezoek aan Alberobello

Al heel vroeg waren we op post: 6.00h vertrek aan de school voor de reis waar we al zo lang naar uitgekeken hebben. Alles verliep volt, we landden in Brindisi zelfs een kwartiertje vroeger dan voorzien. Goed begin dus, enkel het weer hadden we ons misschien wat warmer voorgesteld! Vervolgens nog ongeveer een uurtje met de bus, om dan een hartelijk welkom te ontvangen van de Italiaanse families. Na wat zoekwerk (“ ze zien er allemaal hetzelfde uit” ) volgde een lunch met het Italiaanse gezin. Na de lunch al onmiddellijk onze eerste uitstap: Alberrobello met zijn typische huisjes: de trulli , opgetrokken zonder cement om in het verleden ze snel te kunnen afbreken om aan de taksen te kunnen ontsnappen. Vervolgens afspraak in het stadhuis waar we officieel werden verwelkomd door de burgemeester. Toen we buiten kwamen konden we genieten van ‘Alberobello by night’. Ondertussen was ook het ijs al wat gesmolten en aten we gezellig samen pizza: einde van onze eerste dag.

Zaterdag 19 maart: verwelkoming in de school en bezoek aan Bari

De nieuwe directeur van de school heette ons nogmaals hartelijk welkom en benadrukte ten zeerste het belang van internationale uitwisselingen in het kader van talenkennis en het in contact komen met andere culturen.
Dan volgde een Italiaanse les en vervolgens werden de deuren van een voormalig paleis voor ons exclusief opengesteld: tot in 1977 werd dit paleis bewoond door een lid van de familie Romanazzi-Carducci. Maar liefst 99 vertrekken en onder andere een eigen wapenschild, een collectie boeken en klokken getuigden van overvloedige welstand.
In de namiddag stond een bezoek aan de kuststad Bari op het programma, waar ze wandelden langs het Castello Svevo, een Middeleeuws kasteel, de Lungomare met een schitterend zicht op zee en de Basilica di San Nicola (Sinterklaas!). Om de dag in schoonheid af te sluiten nog wat shoppingtime en dan reeds einde van onze tweede dag. Morgen familiedag, wordt vervolgd…

SCK


Klik hier voor een DIASHOW (19 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *