Ondernemers voor de klas

Dat het Damiaaninstituut bedrijvig is in economie, werd deze week nogmaals bewezen door enkele klassen uit het zesde jaar: zij ontvingen namelijk een ondernemer uit de regio, naar aanleiding van de lessen Nederlands rond verder studeren. Via deze sessies wil organisator Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) “de komende generatie van jongsaf aan vertrouwd maken met en aanzetten tot ondernemingszin, via initiatieven die een brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven, voor meer welzijn en welvaart in Vlaanderen”. In de sessies vertelden de ondernemers over hun bedrijf en hoe ze zelf hun carrière uitbouwden. Ook sollicitatietips, de Belgische economische toekomst en de toekomstplannen van de leerlingen kwamen aan bod.

Op maandag 14 februari 2011 bezocht Iris Breugelmans, HR Manager van G4S Security Services , klas 6P (elektrotechnische installatietechnieken), samen met After Sales Engineer Bart Vanwetswinkel. Ook leraar Wim Van de Staey kwam reclame maken voor het zevende jaar stuur- en beveiligingstechnieken in onze school, dat precies op een job in de beveiligingssector voorbereidt. De toekomst werd voor enkele leerlingen plots erg duidelijk.

“Werken bij G4S interesseert me wel omdat beveiliging mij erg aanspreekt. De auto, GSM en laptop die samen met de job komen, zijn ook welkom. Als ik bij 64S zou kunnen gaan werken, zou dat geweldig zijn. De sessie was zeer informatief en interessant.” (Kristof Coorevits)

“Het was een zeer boeiende presentatie. Ik heb veel informatie kunnen inwinnen in verband met werken in de beveiligingssector.” (Ruben Larousselle)

Op dinsdag 15 februari 2011 kwam Karel Piot van GreenCity Tours (http://www.greencitytours.be/) zijn firma voorstellen aan 6O (autotechnieken). Zijn gepassioneerd relaas over een regionaal bedrijf dat tours aanbiedt met elektrische fietsen en scooters, leidde tot een gesprek over groene energie voor voertuigen. Hij toonde aan dat je vanuit praktische inspiratie een idee tot een echt product kan vormen. Via een aantal stellingen dachten de leerlingen na over de risico’s van ondernemen in deze economisch moeilijke tijden.

“Ik heb veel respect voor mensen die vanuit het niets een onderneming starten. Het is een goed concept en het zal zeker nog succes hebben in de toekomst.” (Kristof Pelgrims)

“Het was interessant om te horen hoe iemand van nul begonnen is met een bedrijf. Het is wel iets voor mij om een onderneming te starten maar nog niet direct na mijn studies. Het is iets waar je volledig moet achter staan.” (Tom Van Aelst)

Op donderdag 17 februari 2011 stelde Rudi Weekers van LMS (http://www.lmsintl.com/) aan 6N (mechanische vormgevingstechnieken) zijn bedrijf voor dat software ontwikkelt voor de auto- en vliegtuigsector. Het werd vooral een interactieve sessie waarbij de leerlingen hun toekomstplannen bespraken en sollicitatie- en carrièretips kregen. Ook leraar en technisch adviseur, Jan Mannaerts, kwam uitleg geven over het zevende jaar fijnmechanische vormgevingstechnieken op onze school.

“Ik kreeg een waardevolle tip: als ik fietsenmaker wil worden, kan ik nu al gratis gaan werken bij iemand die het beroep uitoefent, om kennis op te doen. Na verloop van tijd kan ik misschien gaan werken bij die fietsenmaker en zo van mijn passie en interesse mijn beroep maken.” (Nick De Weerdt)

“Het zevende jaar fijnmechanische vormgevingstechnieken bij ons op school volgen, is zeker beslist!” (Dylan Geyskens)

“Ik wil het zevende jaar doen: CNC interesseert me namelijk heel erg. Dat wil ik later als werk doen.” (Steven Vanobbergen)

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *