Naar de rechtbank (en het ondernemingsloket)

Op maandag 8 december brachten de leerlingen van het zevende jaar een bezoek aan de rechtbank in Leuven en aan het ondernemingsloket Acerta:

We vertrokken met de trein in Aarschot. Eenmaal in Leuven aangekomen, begaven we ons te voet naar de rechtbank waar we opgewacht werden door een advocate die ons een duidelijke uitleg over de werking en de indeling van het gerecht gaf. Nadien werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groep ging een aantal rechtszaken volgen in de politierechtbank, terwijl de andere groep een aantal zaken die voor de correctionele rechtbank moesten verschijnen konden volgen. Nadien werden de groepen gewisseld. Aan het einde van dit bezoek mochten we nog beter kennis maken met de zaal waar assisenzaken doorgaan. De leerlingen mochten zelfs even plaatsnemen op de zitplaatsen van de verschillende partijen van zo’n rechtszaak (voorzitter, getuigen, beklaagde, advocaten, …).

Tijdens de middagpauze waren de leerlingen vrij en konden ze zich te goed doen aan een “gezonde” maaltijd.

Na de middag werden we verwacht bij Acerta, een ondernemingsloket. Hier kregen de leerlingen uitleg over wat ze allemaal in orde moeten brengen vooraleer ze een eigen zaak kunnen starten. De uitleg was uitgebreid, maar toch hebben de leerlingen heel wat bijgeleerd.

We keerden tevreden terug naar Aarschot. Zo eindigde deze leerrijke dag!

This entry was posted in Binnenland, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *