Naar Brussel


Klik hier voor een diashow (32 foto’s).

Van Lorence VDB (6D) kregen we onderstaand verslag.
Op donderdag 3 maart, zijn wij, 6de-jaars uit de klassen 6A, 6C, 6D, 6E, 6F, 6J, 6K, met de trein naar Brussel getrokken.

Onze voormiddag bestond uit een uitgebreide rondleiding in het Vlaamse parlement.

We kregen uitleg over het ‘ietwat ingewikkelde systeem’ van onze Belgische parlementen, en een bezoek van Jan Peumans. Hierna werden we in groepen opgedeeld en mochten we in vele van de vergaderzalen een blik werpen, en zelfs de zetels eens invullen. Maar van al deze zalen overtrof de plenaire vergaderzaal, ook wel de koepelzaal genoemd, ze allemaal (zie foto). We kregen dus niet enkel les over parlementaire zaken, maar ook over de geschiedenis van het gebouw, de kunstwerken die tentoongesteld staan in de gangen en zalen,..

Als ‘middagpauze’ kregen we de kans om op onszelf Brussel verder te verkennen en onze middag naar eigen keuze in te richten. Na deze zeer productieve middag was onze uitstap echter nog niet voorbij. We hadden nog een bezoek aan de Nationale Bank van België voor de boeg. Ook hier werden we weer in groepen opgedeeld en werden we gegidst doorheen het museum van de Belgische Nationale Bank. We kregen de hele geschiedenis van de munt en het briefbiljet te zien en de verschillen in andere regio’s,.. wat zeer interessant was.
Op het einde van ons bezoek kregen we ook de kans om ons eigen briefgeld te maken, met de afdrukken van onze gezichten erop, deze kregen we ook mee als souvenir.

Het was dus zeker een interessante en leerrijke dag!

This entry was posted in Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *