Excursie aardrijkskunde

Om al een beetje in vakantiestemming te komen en vooral om een deel van het vak aardrijkskunde aanschouwelijk te maken, gaan alle leerlingen van het zesde jaar op excursie. Vandaag was een ideale dag om leren, ontdekken en … genieten van het mooie weer te combineren.
De eerste stopplaats was heel dichtbij: de Wijngaardberg in Wezemaal. Glenn De Roover (6 Chemie) schreef hierover: “Hier ging het steil omhoog tot op een hoogte van zo’n 70 meter. Onderweg vertelde de heer Hollevoet over de verschillende gesteenten, waaronder ijzerzandsteen. We leerden ondermeer dat ijzerzandsteen vroeger gebruikt werd als bouwmateriaal o.a. van de kerk van Aarschot. We genoten natuurlijk ook van het mooie uitzicht en het goede weer.”
We volgen verder mee met Jonas Vermeerbergen (6 Elektromechanica): ” In de streek van Haspengouw en de Méhaigne, in Fallais, hebben we mooie huizen gezien die vervaardigd werden uit zandsteen, maar tegenwoordig gerenoveerd zijn met blauwe natuursteen. De zandsteen die gebruikt wordt, wordt gewonnen uit de riviermonding van de Méhaigne. In de streek wordt er aan veeteelt en fruitteelt gedaan. Het klein beetje graanteelt dat er nog over is, wordt gebruikt als veevoeder. Het reliëf is er lichthellend en vormt een laagplateau waar het zeer mooi is om te wandelen.”
Brent Delen van 6 mechanische vormgeving, neemt ons tot slot mee tijdens de afdaling van de Ninglinspo. “Sommige waaghalzen gingen tot in de diepste stukken in het water en werden helemaal nat. Andere kozen voor het hoge en droge pad. Iedereen voelde zich terug een klein manneke en had er plezier in! Gelukkig kwam iedereen zonder kleerscheuren terug aan de bus. Hier lagen de droge reservekleren al te wachten. Iedereen kon uiteindelijk droog naar DIA terugkeren.”


Klik hier voor een diashow (13 foto’s)

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *