Pikasoldag 2014

Op donderdag 13 februari ging de  PIKASOL-dag voor de leerlingen van het derde jaar door. PIKSOL staat voor ‘Privacy, Ik-vorm, Kies, Actief, Seksueel actief, Oriëntatie, Lachen en Luisteren’.
Kasper en Gilles  uit 3E stuurden ons hun bevindingen door.

De dag begon met een leuke workshop. We wisten niet goed wat ons te wachten stond maar al snel werd ons
geduld beloond. Alhoewel het serieus werd genomen konden we toch lachen en plezier maken
en ook ernstig praten over het onderwerp , we wisten dat het vertrouwelijk was en dat het niet doorverteld zou worden.
Onder anderen speelden we een spel dat over het thema ‘seks’ ging. Door uitbeeldingen,besprekingen en tekeningen op het bord kregen we op een leuke manier veel informatie over het onderwerp.
We hebben veel bijgeleerd en het was echt interessant. Het leek alsof we nog maar net bezig waren en de hele voormiddag was voorbij gevlogen.
Dan hebben we broodjes gegeten en daarna stond het toneel ‘ van A tot seks ‘ op het programma.
We waren in spanning aan het wachten maar toen kregen we het nieuws dat dat de acteurs een verkeersongeval hadden gehad, meer informatie kregen we ook niet maar hopelijk was het niet te erg.
In plaats van het toneel hebben we een film gekeken in verband met het thema. Na de film hebben we nog een korte bespreking gedaan over de film. Al voor we het doorhadden was de dag al voorbij. Het thema werd op een leuke manier uitgelegd en ik denk ook wel dat iedereen voldoende antwoorden gehad heeft op zijn/haar vragen.
Kortom de pikasoldag was interessant en leerzaam. (Kasper)

De Pikasoldag begon met twee lesuren gevuld met informatie en interessante weetjes over holebi’s. We leerden onze vooroordelen voor die personen weg te werken aan de hand van enkele spelletjes met onder andere foto’ s en stellingen. Ieders mening was juist, niemand had het fout.
Na de pauze kregen we uitleg over anticonceptie en over soa’s. We leerden welk middel tegen welke soa beschermt en hoe ze moeten gebruikt worden. We leerden wat de verschillende soa’s betekenen en welke gevolgen ze hebben. We kregen een quiz over anticonceptie die vrijwel iedereen correct had ingevuld. Na de middagpauze kregen we een film te zien over een oud koppel. De man deze vertelde zijn geliefde hun liefdesverhaal. Zij leed immers aan dementie en was hun liefdesgeschiedenis vergeten. Aan het einde van de film herinnerde ze zich het hele verhaal weer. De film eindigt in een instelling waar de vrouw zich weer alles herinnert en ze samen de nacht doorbrengen in 1 bed. Wij eindigden de schooldag met nog een lesuur bespreking van deze film. Het was een zeer interessante dag waarin we veel bijgeleerd hebben. (Gilles)


Klik hier voor een diashow (82 foto’s).

 

This entry was posted in Events, Gezondheid and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *