Bericht uit Tremp

Vrijdag 24 oktober 2013.
De laatste dag van de uitwisseling speelde zich opnieuw af in Tremp. Het indrukwekkende gebouw van het instituut voor geologie was de eerste halte. De geologische map van Catalunya was inspiratiebron voor een roestbruine buitenkant, moderne technologieën zorgde voor een ‘passief huis’ aan de binnenzijde. Stop 2 was het vroegere museum van geologie. Nu een museum over alle onderdelen van Pallars Jussà, en ook de toeristische dienst. Op allerlei manieren probeert men de interesse in deze mooie maar helaas ontvolkte streek nieuw leven in te blazen. De Spaanse crisis maakt de uitdaging nog net wat groter.
Voor de lunch trokken we, met een wandeling naar Claret, de weide wereld in. Het parcours, een lokaal geitenbaantje uit vervlogen tijden, verhoogde en hartslag en temperatuur. De beloning was een vergezicht over verscheidene vierkante kilometer.
Een terrasje op de plaatselijke Rambla, was een rustmoment van een drukke dag.
Als laatste groepsactiviteit was de afscheidsavond voorzien. Onder supervisie van Jordi Serra, de verdienstelijke directeur van het instituut, vonden allerlei lekkernijen een plekje op de grote tafel. Paella, pasta, stoofschotels en een kleurrijke verzameling desserts. Chocola is geen Belgisch monopolie.
Met een karrenvracht bedankjes, hopelijk werd niemand vergeten, nam iedereen even afscheid. Valiezen pakken is af en toe een lastige job.

Zaterdag 25 oktober 2013.
Ruim op tijd verzamelde iedereen aan ‘de transformador’. Wegens geen schooldag iets minder chaotisch dan een gemiddelde weekdag. Valiezen vonden hun plek in de bagageruimte, traantjes werden hier en daar weggepinkt en af en toe al maakte men ook plannen voor het tweede deel van de uitwisseling in België.
Nu nog een lange reisdag voor we terug op Vlaamse bodem staan.

HD

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *