Gezonde dag

Net voor de najaarskoude begint en iedereen nog vitamientjes wil opdoen voor de komende winter, organiseert de school voor de leerlingen van het 4de jaar een dag rond gezondheid. Geen theoretische of saaie lessen, maar een grote variatie aan workshops en werkvormen.
’s Morgens stond iedereen paraat voor een uurtje samen sporten: jogging, aerobics en XXX maakten de spieren los. Allemaal lachende en gezonde gezichten zagen we nadien in de grote eetzaal waar 2 reuzebuffetten waren opgesteld voor de hongerige magen: bruin (en een beetje wit) brood, hesp en kaas, confituur, veel fruit, een eitje, fruitsap, muesli, yoghurt: een ontbijt ***. Dankbare en beleefde jongeren maakten het werk ook voor de kelners van dienst aangenaam!
Na de eerste speeltijd begonnen de workshops die alle aspecten van gezondheid omvatten: telkens werd benadrukt dat ‘gezond in je lijf’ ook ‘gezond in je geest’ betekent. Enkele klassen ontdekten de weldaad van yoga-oefeningen, andere leerden wat gezonde voeding juist inhoudt en waaraan macrobiotiek belang hecht. Een workshop ‘OORzaken’ deed iedereen de oren spitsen en verbaasd staan over de negatieve effecten voor het gehoor als geluid lawaai wordt. En dan waren er nog de leerkrachten LO en PAV die jongeren bewust maakten van een ergonomische ruimte: de hoogte van de stoel en het onderbeen werd gemeten, de zithouding uitgeprobeerd, de temperatuur of het CO² -gehalte bepaald. En voor als het lichaam echt ‘ongezond’ wordt, leerde een groep alle kneepjes van EHBO.
De toneelvoorstelling ‘Fanny 15’ had dan weer de mentale gezondheid moeten onder de loepe nemen vanuit de problematiek van cyberpesten; de val van één van de acteurs was er echter de oorzaak van dat er geen toneel was, maar een filmvoorstelling van de docu-film ‘Supersized’. Een hamburger, een zakje frit of een cola smaken, na het zien van deze prent , nooit nog echt lekker…
Lise Schoovaerts ontwierp in de les informatica de beste folder van de klas 4K (handel):proficat! Via dit vakoverschrijdend initiatief zal deze dag je nog meer bijblijven.

Klik om te vergroten.


Klik hier voor een diashow (76 foto’s).


Klik hier voor een diashow (55 foto’s).

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *