Drie wetenschappen, één olympiade: naar de finale!

Woensdagnamiddag 16 oktober trokken 6 leerlingen van het 5de jaar Wetenschappen richting VUB. Doel: tonen dat we “slim zijn in Wetenschappen” en een plaats veroveren in de top 10 van de EUSO, een wedstrijd perfect op maat van 16-jarige wetenschappers.

De EUSO (European Union Science Olympiad) is een jaarlijks weerkerende wetenschapsolympiade voor jongeren uit de E.U. Meer dan 20 landen vaardigen telkens twee ploegen van drie deelnemers af. Deze ploegen moeten dan twee opdrachten uitvoeren, waarbij het accent vooral ligt op vaardigheden voor de vakken biologie, chemie en fysica. Bij de EUSO primeert de ploeggeest op de individuele prestatie.

In dit eerste deel zwoegden Vincent, Alexander, Frederick, Seppe, Dries en Quinten anderhalf uur op de 30 vragen en dat het niet makkelijk was, bleek uit hun geanimeerde discussies op de terugweg.

Dan was het in spanning wachten op de resultaten: van de ongeveer 180-deelnemers krijgen er namelijk 10 de kans om hun praktische vaardigheden te tonen en het beste trio hiervan vertegenwoordigt dan Vlaanderen in Athene.

En…ja hoor, ze hebben dat allemaal schitterend gedaan met als kers op de taart een finaleplaats: Frederick Celis eindigde als derde in de algemene rangschikking!

Woensdag 23 oktober volgt nu het tweede deel en we duimen allemaal voor Frederick. We wensen hem alvast heel veel succes!

KS

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Events, Wetenschap and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *